Здраве

3 полезни свойства на райската ябълка

Райската ябълка наистина е райска. Защото е вкусна и супер полезна. Антиоксидант, полезна е за сърцето. Богата е на витамин С, йод, магнезий и калий.

Изглажда бръчките и забавя стареенето.
Колкото и скъп крем да използвате, ако не се храните здравословно, няма как да имате лице на момиче. Защото организмът ще изпитва недостиг на витамини и микроелементи. А райската ябълка е изключително богата на ценни полезни вещества.

Спасява от стреса и подобрява работоспособността.
Този малък плод, приличащ на слънце, подобрява настроението. А витамините от група В, които съдържа, влияят положително на нервната система и повишават издръжливостта спрямо външните фактори. И не само това – осигуряват ни качествен сън и подобряват концентрацията.

Засища глада и не съдържа излишни калории.
Райската ябълка и ниско калорийна и в същото време засища глада, затова диетолозите я препоръчват на хората, които искат да се освободят от излишните килограми. Най-добре я консумирайте в салати или под формата на напитка, така витамините се усвояват най-добре. Единственият съвет е да не се хапва вечер, защото води до повишени нива на кръвната захар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *