ЗдравеКрасота

5 наистина ценни съвета за справяне с белезите

Хирургичните операции са вид шок за тялото и неговата функционалност може да се промени в рамките на часове.

Затова днес ще дадем няколко съвета как да се погрижите за себе си след сериозна и травмираща операция. Защото тя оставя белези не само по тялото, но и в душата…

Нека бъдем честни, ако сте претърпелиа операция, вероятно ще трябва да се откажете от доста неща през първите няколко седмици. А ако не и месеци. Вместо да гледате на този престой като на нещо досадно, възползвайте се от него. Използвайте даденото ви от съдбата време за неща, за които преди все не сте успявали.

Хранете се пълноценно

Дайте на тялото вкусна, пълноценна храна. Така ще подпомогнете възстановяването. Доказано е, че приемайки повече протеини по време на възстановяване, оздравителният процес е по-бърз. Комбинирайте с плодове и зеленчуци.

Движете се!

Разбира се, внимателно. След операция през първите 4-5 седмици от възстановяването най-вероятно ще бъдете доста бавни. Затова отидете на физиотерапия. Създайте си рутина. Например, 15 минути всяка сутрин правете определени движения.

Погрижете се за белега

Ако сте претърпели операция, най-вероятно ще си имате белег. Масажирайте го с чисто масло от витамин Е. Ще намалите болката и ще заличите белега. След това нанасете лек слой от силиконовия гел KELO-COTE®, (Кело-Кот) против белези, за който е клинично доказано, че помага за намаляване на появата на белези. 

Приемете промените в тялото. Бъдете позитивни. Движете се. 

Силиконът осигурява тайно лечение на белезите.

Силиконовият гел е основна съставка в продуктите за локално лечение на белези и се използва повече от 30 години от пластични хирурзи и други здравни специалисти.

Единственото предлагано в България средство за лечение на белези с уникална патентована формула Polysiloxanes и Silicon Dioxide, е KELO-COTE® (Кело-Кот), разработен от Alliance Pharmaceuticals, който е на разположение за закупуване в аптеките, в страната и онлайн.

Kelo-cote® е гел против белези, който е клинично доказан, че помага за омекотяване и изравняване на повдигнатите белези, както и за намаляване на обезцветяването и зачервяването. Формулата Kelo-Cote® предпазва повърхността на кожата, създавайки ултратънък филм, който може да осигури лечение и защита за 24 часа на ден. След като изсъхне, върху зоната за третиране може да се нанесе слънцезащитен крем и грим.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *