5 напитки, които вредят на талията

Винаги четете какво пише на етикетите на продуктите, които купувате. Може да ви се струва, че една чаша плодов сок не може да ви навреди на талията, но се лъжете. Диетолозите определиха топ 5 на най-вредните за талията напитки.

Протеиновите коктейли. Освен че зареждат с енергия, те трупат в организма ни излишни калории, които никак не са му толкова необходими.

Кафето с различни добавки. Според много изследвания кафето, в което смело добавяме сметана, захар и други екстри вреди на здравето и на килограмите ни.

Плодовите сокове. Една чаша съдържа около 150-230 ккал, което не е добре за талията. За да неутрализирате вредата, разредете сока с малко вода или сложете повече лед. Най-добрият вариант е да пиете фрешове от не много сладки плодове.

Бутилиран студен чай. Повечето варианти съдържат захар, която по принцип трябва да изключите от менюто си. Ако толкова държите на тази напитка, купете си термос и си правете чай у дома.

Диетичните газирани напитки. Може да пише, че са с 0 количество захар, но това не ги прави по-здравословни. В състава им влизат изкуствени посладители, благодарение на които вие ще загубите апетит, но ще качите килограми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *