Дестинации & Дегустации

5 причини да посетите Швеция

Веднъж попаднали в тази страна, няма начин да не се влюбите в нея. Всичко е прекрасно подредено, изключително новаторско и интересно.

Метрото в Стокхолм е едно от най-дългите, а станциите му са като арт галерии.

Има и достатъчно музеи, които си струва да бъдат видяни, както и заведения, в които да опитате шведски кюфтенца и сьомга.

шведски специалитети


Да се насладите на северното сияние

За целта можете да наемете снегоход и да обиколите околностите на Лапландия. И да отседнете за няколко дни в ледения хотел IceHotel. От него пък ще ви предложат екскурзия за наблюдаване на сиянието. Но дори да не успеете да станете свидетели на това невероятно природно явление, пейзажите няма да ви разочароват.


Да станете петият солист на групата
ABBA

Задължително посетете музея им в Стокхолм. Тук можете да пробвате костюмите на солистите, да поговорите с един от тях по телефона и да потанцувате с холограми на изпълнителите.


Да се повозите на шейна, теглена от елени

Облечете се добре и се отправете на романтична и забавна разходка в планината. И се дръжте внимателно за шейната! Можете да наемете шейна в Reindeer Lodge в селцето Jukkasjärvi в Лапландия. След приключението се сгрейте край огъня и изпийте чаша глинтвайн.


Да се почувствате като нобелов лауреат

Стокхолм е родината на най-известната научна награда. Затова, докато се разхождате по улиците на шведската столица, намерете време да разгледате Музеят на Нобел и да минете по парадните стълби, както веднъж е направил и Далай Лама.


Да се върнете назад в миналото

Най-старият музей в света под открито небе се намира в Стокхолм, на остров Юргорден. В „Скансен” можете да видите как са живели в Швеция през XVIII и XIX в. Върху огромна площ са реконструирани стари домове, пекарни, занаятчийски магазинчета и много други интересни неща. В празнични дни можете да се издокарате в готимчески костюм и да потанцувате около скандинавските ели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *