Добра формаНовинки

6 златни правила за идеална фигура

Ако се придържате към тях, ще се радвате на хубаво тяло и добро настроение.

Пийте повече. Често жаждата ни е маскирана като глад. Недостигът на вода в организма води не само до чувството за глад, но и до главоболие, лошо настроение.

Правилото за „една лъжичка”. Не изяждайте всичко наведнъж. Оставете в чинията една лъжичка. Това са минимум 100-150 ккал!

Заменете сладкишите с месо. Ако ви се хапва нещо сладичко, вместо парче шоколад или еклер, хапнете малко полешко месо или риба. Мозъкът се нуждае от храна, която ще го зареди с енергия за работа, а бялото месо е точно това.

Не се застоявайте пред компютъра. Разходете се. Ако на всеки час ставате за 10-15 минути, с лекота ще изгорите 240-250 ккал, ще помогнете на стомаха да се почувства по-добре и ще стегнете фигурата си.

Качвайте се пеша по стълбите. Казват, че това занимание се равнява на резултатите от степ-аеробиката. Всеки път, когато предпочитате стълбите, изгаряте по 40 ккал, докато с асансьора горите само 3!

Забравете за алкохола! В един литър чист спирт (96%) има 7000 ккал. Т.е. във всеки градус се крият приблизително 7 ккал. В безобидните 100 мл бяло вино има приблизително 56-70 ккал.

Снимки: pxhere

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *