8 навика, които ще съхранят младостта ви

Всъщност няма никакво значение на колко години сте. На това мнение са учените, които работят в лабораториите на най-големите компании от разкрасителната индустрия.. Според тях по-важно е какви са ежедневните ви привички.

Носете слънчеви очила. Чувствителната кожа около очите страда изключително много от външните въздействия и бръчиците, които се образуват в ъгълчетата, са първите издайници на възрастта ни. Затова и именно тази част от лицето ни се нуждае от най-много и специални грижи.

Пийте по-малко оцветяващи напитки – чай, кафе и вино. Избягвайте газираното и пакетираните сокове заради високото съдържание на захар и консерванти. Те понижават нивото на произвеждания от кожата колаген.

По-рядко вземайте горещ душ. Той изсушава кожата, затова го избягвайте. Никога не оставайте под силна струя на душа. Налягането и високата температура са прекалено тежък удар за кожата.

Не връзвайте косата си със стегнати ластици. Гладката конска опашка и вдигната на кок коса изглеждат прекрасно на подиума, но в реалния живот нанасят невероятна вреда на косата. Те отслабват космените фоликули, в резултат на което косата ви оредява с всеки изминал ден.

Гледайте нагоре. Ако постоянно гледате надолу към телефона си или таблета, съвсем скоро ще имате увиснали бузи и ясно очертаваща се двойна брадичка. Обяснението е просто – всеки път, когато наведете глава, гравитацията си казва думата и овалът на лицето и шията увисват стремително надолу. Решението – дръжте вещите си на нивото на очите и се научете да ходите с вдигната глава.

Избягвайте сладкото. Може да ви звучи изтъркано, но е факт – балансираното и здравословно хранене, редовните физически натоварвания са най-голямата тайна за младежки вид. Ако не сте готови да се разделите с чийзбургерите и не намалите сладкото в менюто си, кожата ви ще започне да старее много по-бързо. Захарта разрушава колагеновите и протеинови съединения и кожата става отпусната. Или казано по друг начин – колкото по-малко понички и шоколад хапвате, толкова по-малко бръчки ще имате.

Спете повече. Независимо от позата. Количеството и качеството сън се отразява на вида ви, а липсата му води до много неприятни явления – от бръчки до лошо настроение, целулит и наднормено тегло. Колкото повече спите, толкова по-млади ще изглеждате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *