ЛичноНовинки

Виктор Ангелов: Обожавам българския вкус

Кулинарното предаване „Кухнята на Ада” или Hell’s Kitchen вече върви в ефира на Нова телевизия. Главно действащо лице в него е шеф Виктор Ангелов. Той е учител и ментор на 18-е кандидати за титлата „Топ готвач“ и през следващите три месеца трябва да развие качествата и уменията, които са им нужни, за да работят в най-добрата професионална кухня. Попитахме го кой е любимият му вкус и как се справя с твърде взискателните клиенти.

Работата в ресторант е невероятен стрес, казва шеф Ангелов. Обратната връзка в този бизнес е на момента, парите се получават на момента, но и всичко като продукт трябва да бъде предложено в рамките на 15-20 минути. Затова тази работа не е за „дъртаци“, казва още кулинарният гуру. Защото трябва да се действа много бързо, да се вземат решения, да се следи за изпълнението на поръчките. Хората след определена възраст трудно могат да свикнат на темпото.

Виктор Ангелов

Как се справяте с капризните клиенти?

– Аз предпочитам да наричам хората, които идват в ресторантите ми гости, защото към клиенти отношението винаги е като към някого, от когото искаш да вземеш нещо. А аз искам да им дам. Раздавам се за тях като към гости.

Имал ли съм капризни гости и как се справям с тях? Всъщност всички са капризни и това е нормално, заради тази разпознаваемост, която натрупах през последните години като водещ в кулинарен формат. От нея идват и големите очаквания на хората. Да, хората са взискателни. Но това е чудесно, защото екипът ми е винаги в кондиция.

Имало е и невъзпитани хора, но напоследък не съм стигал до крайности. Особено сега, откакто съм разпознаваемо лице. Иначе преди, през годините, когато бях млад и буен, и не търпях неоснователни забележки, съм имал случаи да гоня гости от ресторанта си.

Коя е кухнята, която „държи” сърцето ви?

– Българската. Обожавам българския вкус. Израснал съм с него. Българската кухня не отстъпва по нищо на останалите – като вкусове, аромати, техники…

Не сме ли й длъжници, опитвайки се да наложим чуждите вкусове?

– По-скоро сме чуждопоклонници. Това е и причината да стартирам нов обект като проект – БДС. Препратката в името е към годините, в които имаше наистина стандарт при храните. Нещо, което децата ни в момента не познават. Чудесно е да има сръбска скара, дюнерджийници и пицарии, но е хубаво да има и заведения, които предлагат български ястия и налагат българския вкус.

По отношение на храната, която отива в кофата за боклук пред камерите и очите на зрителите, шеф Ангелов коментира, че обикновено ястията, които не се получават добре се хапват от операторите и екипа на предаването, така че няма голямо разхищение.

Текст: Виолета Попова
Снимки: LoveStyleMag и Нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *