Лица

Антъни Манчинели, най-възрастният бръснар в света

Антъни Манчинели е роден в Италия. Но живее в Щатите, в малкото градче Бингамтън, Ню Йорк. И е най-старият в света бръснар, който продължава да подстригва и бръсне мъжете 40 часа в седмицата.

Тайната му се съдържа в две думички, които той често дава като съвет на клиентите си: „Бъдете ангажирани“.

Ако искате да седнете на стола му, потърсете Fantastic Cuts Family Hair salon. И не се притеснявайте, ръката му не трепва. Той е внимателен и наистина много добър.

През март Манчинели ще навърши 108 г. Но няма планове да се отказва от работата си.
Той не само работи на пълен работен ден, но живее съвсем сам и все още шофира.

Историята на Манчинели започва през 1911 г., когато се ражда в Италия.
Когато е на 8, семейството му се мести в Ню Йорк. На 12 започва да изучава фризьорството като занаят, за да помогне с финансите в семейството. И така открива призванието си. На 20 вече има собствен салон. В който работи повече от 60 години.

През 1987 г. всички решили, че му е време да се пенсионира и продали салона. В следващите 30 години той обаче продължава да работи за други салони. През 2007  г. е признат за най-възрастния фризьор в света, а рекордът му е вписан в Книгата на Гинес.

„Имах шестима братя и сестра. А баща ми получаваше 25 долара на седмица. Реших, че ми трябва занаят. И прецених, че няма да е зле да стана един бръснар. Намерих салон, в който ме взеха на обучение. Всяка сутрин ставах в 4 часа, за да разнеса вестниците, а след това се връщах у дома. Закусвах и отивах на училище. След училище отново разнасях вестници, а вечерта отивах в салона. Помагах до 8. Не очаквах нищо. Просто работех. Всички спечелени пари давах на майка ми.“

Синът му – Боб, е на 85 и твърди, че няма по-добър с бръснача от баща му.

Впечатляващо, нали?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *