ЗвездиЛично

Антония Петрова-Батинкова: Много обичаме да готвим заедно

Антония Петрова-Батинкова няма нужда от представяне. Тя e модел, Мис България 2009 и Мисис Русия 2012. Съпруга и майка. А през този тв сезон е и един от секси коментаторите в предаването „Папараци“.

Антония често попада в светлините на прожекторите. Последният „скандален“ случай е съвсем отскоро. Няколко медии се опитаха да я забъркат в неприятен спор с майки, коментирали снимки в личния й профил в Инстаграм.

Ние обаче останахме очаровани от нейния позитивен и смислен поглед към нещата от живота. И сме напълно съгласни, че любовта и семейното щастие трябва да се споделят, когато вдъхновяват и дават добър пример. Особено в днешния свят, в който ценностите стават все по-съмнителни…

Здравейте, Антония как посрещате есента с малкия Благовест?

Добре, в прекрасно настроение. Даже вчера се качихме на Витоша и беше много красиво. Есенни цветове, нападали листа. Приказка.

Какво обичате да правите заедно, често ли излизате навън?

Всичко обичаме да правим заедно. Даже с мъжа ми си говорехме наскоро, защото Благовест е първо дете и за двамата, че е странно как сме живели досега, какво сме правили.

Ние наистина държим на ценностите. На семейството. За нас бракът е важен, не признаваме живота на семейни начала. Човек трябва да е готов да поеме отговорност и да застане зад избора си.

Как точно се промени животът след раждането на сина ви?

Всичко е много по-различно, много по-смислено с него. Понякога, когато го оставяме на майка ми и баща ми за няколко часа, вместо да се радваме и да се наслаждаваме на свободното време, той започва да ни липсва. И отиваме да си го вземем.

Нито на мен, нито на мъжа ми ни липсва животът преди появата на детето. Напротив, стараем се да прекарваме възможно най-много време заедно.

Публикуваш много снимки на детето в социалните мрежи. Българинът по принцип е суеверен. Не те ли е страх от лошите очи?

Не, не ме е страх, защото според мен лошите очи могат да навредят на хората, които са слаби енергийно. Ние не сме такива. Освен това смятам, че няма нищо лошо в това да публикувам позитивни послания. А нашите снимки са точно такива – позитивни. И те вдъхновяват много хора. Пишат ми постоянно, поздравяват ме.

Правя го, защото искам да покажа на хората, че семейството е нещо страхотно. И пак повтарям, не натрапвам нищо на никого, защото това са мои лични профили и аз мога да споделям в тях каквото си пожелая.

Готвиш ли у дома?

И двамата готвим. Мъжът ми, който преди да се срещнем не беше използвал фурната в жилището, в което живееше, сега прави невероятни неща.

Много обичаме да готвим заедно. Често готвим и с приятели.

Почитатели сме на Джейми Оливър и Гордън Рамзи. Харесваме си някоя тяхна рецепта и след това я правим у дома.

А какво обичате да хапвате?

Всичко. Признавам, че обичаме много месо. И това, което ми прави впечатление е, че Благовест също е месояден. Не го храним само с бебешка храна. Гледам да му давам от нещата, които приготвяме и за нас. Разбира се, неговата порция е без подправки. Първо правя за него, после довършвам нашата храна – с повече подправки.

Ти си красива жена, как поддържаш тази уникална форма?

Ето тук ще изненадам вашите читатели като призная, че нямам нито един ден във фитнеса. Не съм от жените, които спортуват. Но за мен най-важното е, че родих по естествен път, а след това и кърмих. Това оказа голяма роля в бързото ми възстановяване. А и разходките с Благовест също имат значение, предполагам. Съвсем наскоро добавих към ежедневието си часовете по йога.

Имаш ли си рецепта за усмихнат ден?

Да, да бъда положително настроена към нещата от живота.

Какво е щастието за теб в три думи?

Любовта, семейството, детето, възможността заедно да създаваме неща в името на семейството и за бъдещето на Благовест.

Чувстваш ли се добре тук, мислила ли си да отидеш да живееш навън?

Имала съм много възможности. Аз съм учила в Москва… Но и аз, и съпругът ми смятаме, че в България може и се живее добре, може да се прави бизнес, човек може да се развива… Стига да иска и да положи усилия.

Кое е мястото, което би посещавала отново и отново?

Италия. И двамата със съпруга ми обичаме Италия.

Мечо Пух казва „колкото повече, толкова повече“. Кое е нещото, от което искаш да имаш повече?

Любов. И време да бъда със семейството си. Да се радвам на любимите си хора. Разбира се, и здраве. Без него нищо не може да се постигне.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *