Красота

Когато косата пада повече от нормалното…

Когато косата повече от нормалното, трябва да вземете мерки. Специалистите съветват да потърсите медицински продукти.

По принцип през есента косопадът не е нещо неестествено. Но…

Ежедневно губим между 50 и 100 косъма от нашата коса и това е нормално.

Ако обаче рязко или системно започнем да губим повече, е възможно косата ни да не успява да се възстановява толкова бързо. Появяват се признаци като изтъняване, оредяване, разширяване на естествения път при дамите, отдръпване на линията на косата и тотална загуба на коса при мъжете.

Това може да се дължи на нарушение в цикъла на растеж на косъма или увредени космени фоликули. Когато причината е генетична предразположеност, говорим за наследствен косопад и той е най-често срещаният.

Пионерът в медицинската грижа за кожата – Eucerin, предоставя решение за косопад. Новите DermoCapillaire Ревитализиращ шампоан и DermoCapillaire Ревитализиращ тоник за скалп подхранват корените и стимулират снабдяването им с енергия. Съвместната употреба на двата продукта дава най-добри резултати в грижата за косата и скалпа и в борбата с наследствения косопад.

Чрез своята експертиза и богат опит, изследователите на Eucerin достигат до Ликохалкон А – мощен антиоксидант с противовъзпалително действие, който се извлича от корените на растението женско биле.

Той успокоява микровъзпаленията и създава перфектна среда за скалпа и растежа на косата. Поради тази причина е включен като една от основните активни съставки в новия DermoCapillaire Ревитализиращ тоник за скалп. Тоникът съдържа още карнитин (L-карнитин) и креатин, които подсилват корените и са отговорни за производството на енергия.

Редовната, ежедневна употреба стимулира космените фоликули и подпомага растежа на косата.

DermoCapillaire Ревитализиращ шампоан за изтъняваща коса е специално разработен да се ползва в комбинация с DermoCapillaire Ревитализиращ тоник за скалп. Подготвя скалпа за нанасянето на тоника и усилва действието на неговите активни съставки.

Шампоанът съдържа карнитин и креатин за заздравяване корените на косата. Може да се използва ежедневно или толкова често, колкото е необходимо. Резултатът е здрава бляскава коса, която усещате мека и плътна.

Клиничните и дерматологични проучвания, сочат, че и двата продукта са подходящи при чувствителен скалп и изтъняла коса в резултат от наследствен косопад. Шампоанът и тоникът са налични в аптеките в България от октомври 2019 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *