ЗвездиЗвезди & СтилКрасота

Бела Хадид обожава немска козметика, защото…

Бела Хадид е сред знаменитостите, които се доверяват изцяло на немските козметични продукти. И има защо.

През последните години с все по-бързи темпове т.нар. G-Beauty печели все повече почитатели.

Тенденцията е стъпила здраво върху старата немска школа. Появява се на пазара след абсолютния триумф на твърдо установилите се вече на пазара корейска K-Beauty, а след нея и на японска J-Beauty тенденции.

Ким Кардашиян също използва немска козметика.

За разлика от последните две, G-beauty (G от German) идва от Европа.

Oткроява се преди всичко с ефективността си и е базирана основно на научни изследвания. Използва главно натурални и био съставки.

В нея ще забележите германския минимализъм, който оказва силно влияние не само върху съдържанието, но и върху packaging-а и цялата визия на продуктите.

В тази козметика няма място за компоненти без конкретна функция. Целта на формулите е да посрещнат специфичните нужди на всеки тип кожа.

Германия заема челно място в производството на биосертифицирани козметични продукти.

Инновативните научни методи и модерните инженерни подходи и техники са използвани, за да извлекат максимума от богатсвата на природата.

За разлика от корейската и японската, тенденцията при G-Beauty е да фокусира вниманието върху чистотата и простотата на продуктите, които неизменно следват философията на „по-малкото е повече“.

Марките, които в момента са водещи при новата тенденция G-Beauty не предлагат непременно нещо ново и супер иновативно, но може би точно това е привлекатеното. Грижата се основава на чисти и природни продукти, формули създадени от лекари, които наистина знаят от какво се нуждае кожата. И най-важното – без никаква химия.

Силен аргумент в полза на тази нова вълна и напълно в унисон с днешните виждания за заобикалящата ни среда е също и производството, стриктно придържащо се към строги параметри за безопасност и качество. Така че продуктите да отговарят на много изисквания, преди да достигнат до рафтовете на магазините.

В Европа и респективно в Германия, ограниченията по отношение на компонентите в козметиката са много и са изключително стриктни. В тези продукти се набляга най-вече на безопасността.

От друга страна съкровищницата на немската традиция за красота пази вековна традиция при употреба на съставки като невен, роза и лавандула, които са и гръбнака на много утвърдени марки.

Налице е особена еволюция в естетическия идеал.

Тези, които искат да се борят с признаците на възрастта, всъщност го постигат стремейки се към по-естествен и здрав вид.

На тази нова сцена именно се появявя G-Beauty, за да даде отговори и изпитани и утвърдени през годините решения.

Хората вече не очакват да се сдобият с бутилирано козметично чудо, обещаващо промяна след първото нанасяне. Те търся това което ще им позволи да проектират една по-здравословна и по-щастлива версия на себе си.

А това означава добра грижа за кожата, доказани съставки и превенция.

Тази нова епоха на прозрачност означава, че също така очакваме повече от продуктите, които се грижат за нашата кожата. Навлизаме в нова епоха, в която ефективността започва да се оценява повече от маркетинга. Лесният достъп до информация днес свързва хората по света и създава предпоставка за нови предпочитания и знания. В карайна сметка, всеки иска преди всичко здрава кожа и един по-сигурен и по-чист свят, в който да живее.

 

Автор: Ина Добрева по материали от Vogue Испания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *