„Библиотеката“ по БНТ е с нов водещ

От 1 февруари 2021 г. предаването „Библиотеката“ по БНТ 1 е с изцяло нов облик и нов водещ. Анна Ангелова поема формата, като целта е предаването да бъде ексклузивна територия за книги, хора и идеи.

Вярвам, че сега се чете повече и че всеки читател се превръща в съавтор чрез своята гледна точка и въображение. Ето защо „Библиотеката“ става споделено пространство за книги, хора и идеи. Надявам се да привлечем и нова аудитория.“

„Ще се стремим към добрия вкус, качествената журналистика, смислените разговори и актуалното съдържание. Ще заложим не само на нови заглавия и премиери, но и на разговори за събития, проблеми, инициативи и тенденции от сектора. Ще търсим литературата навсякъде – в и отвъд книгите,“ казва Анна“.

В обновеното предаване ще се обособят отделни сегменти като: „Музикална библиотека“, „Кино библиотека“ и др. В рубриката „Литература без граници“ ще бъдат представяни интервюта с чуждестранни автори и ще се търси тяхната гледна точка към света днес.

Биографиите и автобиографиите, както и изданията за пътешественици са сред най-търсените през последните години, затова „Библиотеката“ ще отдели време и за тях.

Анна Ангелова обещава да надникне и в библиотеките на известни личности, за да разбере какво четат те и кои са книгите, които са им повлияли и са ги променили.

Няма да пропуснем детската литература и света на илюстрациите, но ще добавим и акцент върху електронните и аудиокнигите. Нашата мисия е да отключим сетивата на повече хора към литературата, защото човек е това, което чете, слуша и гледа. Важно е да бъдем в крак с времето.“ допълва водещата Ангелова.

Гледайте „Библиотеката“ всеки понеделник от 23:30 часа по БНТ 1.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.