Добра формаНовинки

Билките, които ни помагат да отслабнем

Зелените и здравословните билки са незаменима част от здравословното хранене. А много често забравяме за тях… Те почти не съдържат калории. В същото време химичният им състав е пълен с полезни съединения и има особено благоприятен ефект върху храносмилането и процеса на разграждане на липидните отлагания.

Тези видове билки трябва да се консумират всеки ден. Някои от тях е най-добре да се добавят към чай или да хапват самостоятелно под формата на смутита и студени супи.

Магданозът е богат на витамин С, който помага за по-бързото изгаряне на мазнините в тялото. Има и диуретично действие, което също е важно в процеса на отслабване.

Копърът се препоръчва да се яде при профилактика на запек, намалява газовете и подуването на корема. Когато става въпрос за здравословна загуба на тегло, не можете без „тоалетна тема“: в края на краищата, работещите червата за знак за добър метаболизъм.

Босилекът е богат на танини, производни на таниновата киселина, които ускоряват метаболизма и намаляват броя на мастните клетки в тялото. Най-добре е да добавите босилек към чая, защото съдържа и стипчива танинова киселина.

Ментата помага за намаляване на апетита и помага на организма да не изпитва глад за сладко. Ментата също така стимулира лимфната система и може да предотврати подуване.

Лайката се използва предимно като естествено средство за успокояване на храносмилателния тракт и намаляване на подуването. Въпреки това, поради противовъзпалителния си ефект, лайката стимулира метаболитните процеси и също така помага за ускоряване на изгарянето на мазнините.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *