Добра форма

Бодибалетът или как да изваем идеална фигура

Негов автор е Ли Сараго, американски хореограф и фитнес експерт, посветила живота си на танците. През 2005 г. Ли представи пред света своята нова фитнес идея, наречена Ballet Body. Тя комбинира класическа хореография с принципите на йогата и пилатеса.

При бодибалета в една тренировка се обединяват упражнения, развиващи издръжливостта и гъвкавостта на тялото. Ключът към успеха се крие в комплексния подход, при който се задействат няколко групи мускули едновременно.

Тренировката се случва в няколко етапа и по-голямата част от нея минава пред балетната станка. Но това изобщо не означава, че трябва да си купите пачка и пантофки. Изберете удобно спортно облекло, което няма да пречи на движенията ви, леки обувки и гети. Те ще ви помогнат бързо да загреете и да достигнете по-добра подвижност.

Един от най-безопасните видове фитнес. Изключени са всички елементи от класическия балет, които могат да предизвикат травми. А упражненията, които се правят на пода, активно работят за всички мускули на краката, без опасност от разтяжения.

Достъпен е за хора на различна възраст. Не е необходимо да сте перфектна спортна форма. Средната интензивност на тренировките позволява да се съхрани равномерното дишане, което означава, че са подходящи и за хора, за които сериозните кардионатоварвания са противопоказни.

Погама за сваляне на теглото. В процеса на работа сърдечният ви ритъм ще достигне примерно 120 – 130 удара в минута, което означава, че организмът ще започне да гори калории. Ако тренирате 1,5 часа поне два пъти седмично, съвсем скоро ще се радвате на добри резултати.

Подобрява гъвкавостта на тялото. Умереното натоварване натоварва всички групи мускули и ги стяга.

Помага за постигане на идеално гладък корем. По време на тренировките е необходимо гърбът да бъде в изправено положение и да се пази баланс, което пък е чудесно упражнение за коремните мускули.

Бодибалетът укрепва не само мускулите, но и съдовете. Като цяло упражненията са много полезни за опорно-двигателната система.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *