ЗвездиНовинки

Честит рожден ден, Марта Вачкова!

На днешния ден през 1959 година в София в семейството на актьора Григор Вачков и Силвия Вачкова се ражда момиченце – Марта.

Расте усмихната и щастлива. Зъвършва Техникум по фотография, а после и актьорско майсторство при проф. Николай Люцканов и Маргарита Младенова във ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“.

Работила е в театъра в Пазарджик и в Сатиричния театър. После – на свободна практика, играе в Народния и в „Сфумато“. Познаваме я с незабравимите й роли в култови предавания като „ку-Ку“ и „Каналето“. Изявява се и като водеща в телевизията – на предаването „Защо не! с Марта Вачкова“, по-късно преименувано на „Жените“ – по Канал 1 на БНТ.

А сега е гледаме като сестра Жекова в „Откраднат живот“ по Нова тв.

Общоизвестен факт е, че именно Главната сестра е „душата и сърцето” в един екип, а от нейния характер и поведение зависи цялостният климат в болницата.

Сестра Жекова има едно голямо семейство и това е екипът на МБАЛ „Св. Кирил”. Кариерата й на Главна сестра е градена в продължение на 30 години, но зад нея стои не само професионалният опит, а разбирането на човешките души. За Жекова основен приоритет е спокойствието на директора д-р Генадиев, който се явява неин шеф и скъп приятел. В лоялността си към него и болницата сестра Жекова е готова да проведе всякакви битки с всеки, който застрашава мира и равновесието. Животът ѝ коренно се променя след направените разкрития за случващото се в болницата и смъртта на д-р Генадиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *