Добра формаНовинки

Четири лесни начина да се освободите от стреса

Обикновено лесно намираме време за другите, но когато става въпрос за нас самите, то все не достига. А стресът се натрупва и последиците са доста неприятни. Нервната ни система страда. Проблемите след това се отразяват не само върху здравето ни, но и върху стила ни на живот като цяло.

Стресът води след себе си безпокойство, безсъние, сериозни заболявания. Дори рак. Затова е важно да се научим да се отпускаме и да обичаме себе си, релаксирайки. 

Разходките на чист въздух са страхотни
нямате нужда от компания, но ако имате куче, можете да съчетаете приятното с полезното. радвайте се на природата, на града, вслушайте се в себе си. Разходката ще ви донесе мир и спокойствие.
Започнете да плувате
Плуването е страхотен спорт. Лично аз, когато вляза във водата, забравям за всичко останало. Буквално се разтварям в нея. Плуването е най-щадящата физическа активност, която е добра дори за хората със сърдечно-съдови проблеми. Водата има способността да ни освобождава от напрежението, умората, негативните емоции.
Ако обичате фитнеса, ходете поне два пъти седмично
Този вариант е малко по-скъп от разходките, но все пък е добър. Физическата активност не само ще ви ободри и енергизира, но и ще облекчи натрупаното нервно напрежение.
Танцувайте, това радва и душата
Можете да го правите и у дома. Или с приятели в близкия клуб по танци. Кизомба, хип-хоп, изберете стил, който ви харесва и ви кара да празнувате. Движете се свободно, не мислете как изглеждате. Просто се забавлявайте. Удоволствието носи спокойствие, радост, щастие…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *