Новинки

Да, животът в двореца не е приказка, но кой е казал, че ще бъде?

Интервюто, което Меган и Хари дадоха за Опра Уинфри, разбуни Великобритания и света.

Със сигурност за него ще се говори поне още няколко месеца, защото провокира теми, които няма как да „умрат“ за ден-два. И със сигурност кралското семейство ще се опита да „покрие“ нещата по най-дипломатичния начин. Доколкото това е възможно.

Бяха направени доста коментари, както и паралели. С интервюто, дадено от принцеса Даяна в „Панорама“ през 1995 година, и с интервюто, дадено от Сара Фъргюсън след развода ѝ през 1996 г. – отново за Опра.

И при трите разговора се разкриват неща от „кухнята“ в кралското семейство, които до този момент никой не си е позволил да сподели публично. 

През 1996 г. Фъргюсън, която по онова време е разведена с принц Андрю от четири години – вторият син на кралица Елизабет II, дава интервю на Уинфри, в което говори за атмосферата в Бъкингамския дворец и на какъв натиск от страна на британските медии са подложени.

„Ти не се омъжваш за приказен живот, а за мъж. Влюбваш се и се омъжваш, след което трябва да се приспособиш към приказка. Само че не е приказка, а истински живот“,

казва Сара пред Опра.

„Трябва да кажа, че в момента британската преса е жестока, злоупотребява с нас и не ни оставя лично пространство. Много жестоко и болезнено е да откриеш, че личните ти чувства са станали публично достояние“, казва още херцогинята на Йорк.

Споделя и за някои от провилата, които трябва да спазва. Едно от тях е свързано с начина, по който се отварят прозорците…  „Прозорците трябва да бъдат отваряни по определен начин, за да изглеждат наравно, когато погледнеш двореца отвън“, допълва херцогинята.

И всъщност това е истината – би било твърде наивно човек да си мисли, че може да влезе в едно кралско семейство и да продължи живота си, кайто е водил, но обогатен само с хубавите неща, които това семейство ще му донесе. Обикновено животът на известните има куп негативи, които ние дори не можем да си представим. какво остатава за една институция, която от векове спазва определени правила, на които се крепи?

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *