ЗвездиЛично

Дара Екимова: Смятам, че си струва човек да прави това, което обича

Дара е симпатична млада жена, която се труди много. Усилено заляга над уроците, записва песни и е убедена, че иска да се занимава с музика. А ние сме убедени, че има талант…

Дара Екимова е дъщеря на Димитър Екимов – Дими, основател на група „Сленг” и пр експерта Ива Екимова. От 3-годишна се занимава с музика (пее в група „Бон-Бон“). Напоследък я виждаме все по-често на сцена.

Попитахме я дали не иска да го развива извън границите на прекрасната ни Родина и кое стои на първо място в списъка й днес – училището, любовта, купоните или музиката.

 

Привет, Дара! Казват, че крушата не пада по-далеч от дървото. При теб важи ли тази приказка? Какво си взела отсвоите родители и какво искаш да си спестиш?
– И аз не съм паднала далеч от дървото. От всеки съм взела различни качества, но те са само 15 процента от моята същност. Останалите 85 процента съм си аз и всичките спестени лоши качества на мама и тати, хахах.

Кога за първи път застана пред микрофон?
– Не съм сигурна, било е преди повече от 10 години.

На 4 години започва да кара ски и да играе тенис – спортове, на които я е научил баща ѝ.

Фактът, че си дъщеря на музикант влияе ли на решенията ти, свързани с пеенето? Питаш ли се „Какво би казал татко…?
– Питам се какво би казал, но не за пеенето. За това, което постигам в музикален аспект, вярвам, че се гордее.

През последната година натрупа доста опит на сцена. Смяташ ли, че си струва усилията да се занимаваш с музика у нас?
– Това е много малко опит към този момент. Искам да трупам 5 пъти повече опит на сцена.

Смятам, че си струва човек да прави това, което обича и ако вярва в това, ще полага изключително много усилия. Накрая ще се получи.
(бел. на ред.

Първото й авторско парче – „Луд ли си?”, е включено в саундтрака на любимия тийн сериал „12а“. През септември Дара реализира mashup версия на песните God Is a woman X „Чужди усмивки“.  В момента подготвя нов mushup и нова самостоятелна песен).

Какъв е твоят стил?
– Бих го определила, като поп-денс

Трудно ли се живее с Ива Екимова, строг родител ли е?
– Може би трябва да питате дали се живее трудно с Дара Екимова. Мама беше строга, като бях малка. Сега ми има пълно доверие.

Вслушваш ли се в нейните съвети, доверяваш ли й се?
– Кой на 16 слуша майка си, хаха. Повечето пъти се случва да се опаря и тогава да кажа, че е била права. Но човек трябва сам да мине през това. Сигурна съм, че и тя не е слушала баба.

Тя ли е човекът, с когото споделяш своите желания и мечти?
– Не споделям желанията и мечтите си с никого. Питам я как да постигна това, към което се стремя. Споделям й до такава степен мечтите си.

Кое те вълнува най-много сега – училището, пеенето, купоните, любовта…?
– Купоните даже не са в класацията на нещата, които ме вълнуват. Ако трябва да ги подредя по важност ще изглеждат така: пеенето, любовта, училището. Не ме разбирайте погрешно. Просто смятам, че в училище най-вече се научаваш как да общуваш с хората и създаваш спомени. Всичко, което съм научила по предметите съм си го научила сама вкъщи, честно!

Какви са младите хора днес? Смяташ ли, че можем да им се доверим за едно смислено бъдеще?
– Младите хора днес сме иновативни, амбициозни и талантливи. Не всички, разбира се. Трябва да ни дават повече поле за изява и да приемат, че времената се променят.

Обичаш ли да четеш? Кои са заглавията, които привличат вниманието ти?
– Обичам да чета, но за съжаление не намирам толкова време за това, колкото ми се иска. Не бих казала заглавие, но имам любим автор и това е Фицджералд.

Къде се виждаш след време? Не ти ли се иска да опиташ късмета си извън България?
– Да си опитам късмета ли? Не е въпрос до късмет. А до това дали искам. Ако реша, аз ще съм извън България и нещата ще ми се получат, защото вярвам в това, което искам.

Хората виждат на сцената едно момиче със стил, зад кулисите – усмихната и възпитана млада жена. Каква си всъщност? Каква е Дара Екимова у дома, с приятелите си…
– Не бих могла да опиша себе си толкова добре, колкото хората, които са ми близки. Винаги съм искала да чуя как ще ме опишат те, ако ги пита различен човек от мен. Иначе смятам, че съм забавна, спонтанна и естествена. Припявам си постоянно и съм щастлив човек. 

Наближава Коледа. Кое е онова, което би искала най-много?
– „All I want for Christmas is…” Всичко, което искам е да бъда обичана и обичаща. Всички да сме щастливи и продуктивни, хаха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *