Новинки

Денонощна телефонна линия за жертви на домашно насилие

Стартирането на денонощна телефонна линия, която предлага професионална помощ за жертвите на домашно насилие в България, вече е факт.

Номерът на линията е 080011977 и е напълно безплатен. Централата е разположена в град Дупница и има възможност за приемане на 4 едновременни обаждания, които да бъдат насочвани  към 12 мобилни линии, ситуирани в 12 града в страната, където има центрове за консултиране и настаняване на жертви на домашно насилие.

Телефонната линия е обслужвана от около 40 специалисти, които имат готовност да окажат незабавна психологическа и практическа помощ на жертвата и да я насочат към конкретна институция или център, където да намери подслон и защита.

Домашното насилие е проблем, който засяга цялото общество, и никой не трябва да затваря очите си пред плашещата действителност.

Телефонната линия е факт, благодарение на дарението от 50 000лв., което Avon България направи в края на миналата година за „Алианс за защита от насилие, основано на пола“.

Avon набира средства чрез продажбата на сини благотворителни продукти. 100% от печалбата от всеки от тях се дарява на партньорите, които оказват професионална подкрепа на жени и деца, попаднали в ситуация на насилие и тормоз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *