ЖениТЕНовинки

Джина Лолобриджида: Любовта е най-добрата козметика!

Джина Лолобриджида, често наричана „Лоло“, е родена на 4 юли 1927 година в Субиако, Италия.

Считана за една от иконите на световното кино, актрисата се е снимала в над 60 филмови продукции през годините. Има две номинации за „Златен глобус“.

Джина Лолобриджида не обича да обсъжда възрастта си и искрено признава, че би предпочела да празнува не 90 години, а 3 по 30.

Става актриса по случайност. Тя се е обучавала в римската Академия на изкуствата, учила е пеене и е мечтала или да пее в операта, или да вая скулптури.

Когато семейството й се мести в столицата, Джина започва да получава примамливи предложения за епизодични роли в киното. Красавицата участва в конкурса „Мис Италия 1947“ и не остава незабелязана. Семейството е бедно, има 4 деца и се нуждае от средства.

Става известна с филма на френския режисьор Кристиан Жак „Фанфан Лалето“ от 1952 година. В него главната роля е поверена на Жерар Филип.

А ролята на Есмералда в Парижката Света Богородица“ от 1956 г. затвърждава славата й на кинозвезда.

За разлика от София Лорен, Лолобриджида постига всичко сама.

Любопитен е фактът, че тя се отказва от киното, заради липсата на качествени женски роли. Започва да се занимава с фотография и снима няки от най-интересните личности на XX век – Пол Нюман,Салвадор Дали, Одри Хепбърн, Хенри Кисинджър, Фидел Кастро.

Успешна е кариерата й и на скулптор. Тя излага творбите си нееднократно в престижни музеи по света и работите й се търсят от частни колекционери.

Има само един брак зад гърба си – с югославския лекар Милко Скофич, от когото е синът й Андреа Милко.

Отива си на 95-годишна възраст през януари 2023 г.

Последните години от живота на актрисите са свързани със скандални истории около нейното имущество, заради което води съдебни дела с внука си Димитри. Роднините настояват, че Лолобриджида не е в състояние да управлява самостоятелно имуществото си и постоянно става жертва на изнудване от хора от своето обкръжение.

„Правя това, което ми харесва. Просто нямам време за всичко.“

„Любовта е най-добрата козметика.“

„В киното трябва да се показва сърцето, а не бюстът.“

„Жената на 20 е като лед, на 30 се затопля, а на 40 е много гореща.“

„От многото знаменити мъже, който са ме обичали, нито един — подчертавам, нито един не ми е предложил брак. Защото в жената мъжете ценят не красотата, а покорството и смирението. Това аз не мога да им предложа.“

„Страхувам се от журналистите. Според мен, те дават интервюто за печат още преди да са се срещнали с мен. Сами си задават въпросите и сами си отговарят.“

„Какво от това, че сега съм блондинка? Все още имам предишния си темперамент на брюнетка.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *