Лично

Джина Стоева: Никога не съм градила кариера върху скандали

Джина Стоева е от хората, на които може да се разчита. Мъжко момиче. Не обича скандалите. Пее страхотно. Обича да спортува. Земна, позитивна. И влюбена в живота. Специално за LOVEstyle тя разказа как я промени майчинството, глези ли малката Ивая и какво смята да прави, когато тя тръгне на ясла…

 

Здравей, как се чувстваш? Промени ли се животът ти след раждането на дъщеря ти?
– Разбира се, промени се  чувствително. Времето ми е доста по-забързано, а и по-ценно. Радвам се на Ивая – как расте и се развива пред очите ми. Вълнуваща е всяка среща, когато не сме били заедно няколко часа. Това е момент, изпълнен с взаимна радост, прегръдки и целувки – неописуемо щастие.

Справяш ли се с ангажиментите и грижите за нея? Имаш ли помощ?
– В днешно време има доста удобства, които правят гледането на дете по-лесно. Така че сме облагодетелствани. А когато и детето е по-спокойно и не толкова ревливо, отглеждането се улеснява в пъти. Когато пък има и кой да помага, тогава се наемам да отгледам още едно. 🙂
Приятно ми е да съм с Ивая и гледам да прекарвам максимално много време с нея. Но родителите на баща й много ми помагат също.

Разчиташ ли на таткото в ежедневните ангажименти?
– Да, баща й също помага. Отдава му се много и го прави със огромно желание.

Не си от хората, които излагат личния си живот на показ. Не участваш в скандали. 
– Не смятам за необходимо да изнасям живота си “навън”, макар че понякога е неизбежно и той става публично достояние. Никога не съм градила кариера върху скандали, не ми е присъщо. Може пък това да ми е грешката (усмихва се). Но така се чувствам по-добре.

Какъв родител си, позволяваш ли си повече да я глезиш?
– Да, позволявам си да я глезя и със сладичко, и с гледане на детски филмчета в интернет (в момента я вълнува това), но гледам всичко да е с мярка, да знае какво е и “не”. Добричка и съобразителна е. Ако й се скарам за нещо, ляга на земята, скрива си лицето надолу и чака “бурята” да отмине. След малко става и пак продължава да прави каквото си е наумила. Разсмива ме, размеква ме, но все пак ме чува като кажа ”не” за нещо. Дори и някой път да се разсърди, размрънка, бързо й минава.

Винаги изглеждаш перфектно. И след раждането влезе изключително бързо във форма. Каква е тайната? 
– Благодаря! За добрата форма най-много ми помага това, че съм закърмена със спорт и имам нужда да се движа. Не се чувствам добре, когато имам някое излишно килце. Гледам бързо да го сваля или със спорт, или с ограничение в храната, или и с двете. Когато бях бременна, особенно последните месеци, се чудех как живеят хората с големи кореми и наднормено тегло. Ужасно е да не можеш да се наведеш и да си обуеш чорапите или обувките. Да се запъхтяваш при най-елементарните физически натоварвания – например, да изкачиш 10 стъпала. При някой наистина може да се дължи на някакъв здрависловен проблем, но няма нищо по-хубаво от това, да изглеждаш добре и да имаш самочувствие. Да живееш и да се храниш здравословно. Това е дългосрочна инвестиция, в която тялото ти се отплаща за грижите.

Не си спирала с участията. Над какво работиш сега?
– На втория месец след раждането се върнах към участията. Не съм спирала да работя, макар че нови проекти не съм пускала отдавна. Каквото и да пусна и когато и да го пусна, то няма да е попфолк, а по-скоро фолкорен проект. Парите и времето, които поглъща един попфолк проект, са неоправдани. Освен това тези проекти са с изключително кратък живот – нямат дълголетието на песните от зората на попфолка. Работи се на конвейр, всеки се перчи кой ще направи по-скъп клип, кой ще привлече по-интересен дуетен партньор (ако може чуждестранен), кой ще бъде с най-скъп и моден стайлинг, кой ще завърти някакъв скандал, който да му продаде проекта най-добре.

Промени ли се брашът?
– Мисля, че на музиката днес се гледа повече като на бизнес, отколкото като на творчество. Може би моят поглед е по-архаичен, може би имам носталгия към „онези“ времена… Но дори модерната музика на младото поколение придоби визията на така оплювания дълги години попфолк. И там певците се поддадоха на идеята да бъдат максимално лъскави, шарени, тунинговани, да залагат на материалното излъчване, а не на семплото и стойностно. Текстовете – мисля, че много техни песни надминават по вулгарност попфолка. Все по-рядко мога да запомня име на изпълнител, име на песен, за която да кажа: ”Това парче е жестоко!” Но това е – времената се менят!

Наближава Коледа. Украсихте ли вече дома? Какво си пожела от Дядо Коледа?
– Украсихме. Тази година дори по-рано, заради Ивая. Тя се вълнува, вече разбира повече. Добре, че има коледни топки за елха, които не са чупливи (смее се). Пожелавам си да сме здрави всички, за да можем да се радваме на живота и на малките неща в него.

Добър човек ли си?
– Смятам, че да, но това по-добре могат да кажат моите приятели. Мисля, че те ценят в мен готвността ми да изслушам, да посъветвам, да помогна. Но всъщност на това трябва да може да разчита всеки, който се обърне в нужда към приятел.

А как реагираш когато срещнеш някой лош? Сблъсквала ли си се със злобата и завистта?
– Всеки в живота си е срещал злоба и завист, аз също. Гледам да не си причинявам срещи с подобни хора, ако пък се наложи, се старая да не се натоварвам излишно. И съм внимателна. Мисля, че лошите хора са обречени на самота. Не им е лесно, но това си е техен избор.

Доволна ли си от годината, която си отива?
– Доволна съм. Да, повече развитие имам в личен план, но така съм си пожелала аз. Щастлива съм и се радвам на всяко време, прекарано с моята малка Ивая. Много ме зарежда, разсмива и знам, че тези моменти няма да се върнат, затова им се наслаждавам пълноценно.

 

А какво очакваш от 2019-а?
– Очаквам хубави моменти. Предстои Ивая да навърши 2 годинки. Мисля, че скоро ще проговори, защото вече бърбори доста и казва отделни думички. Иска ми се да тръгне и на ясла, за да мога да започна да отделям повече време на работата си. Имам планове за фолкорен проект, имам и други идеи в главата, за които ми трябва време и добра концентрация. Дано сме здрави да се наслаждаваме на тези хубави моменти!
Весели празници на всички и уют и хармония в домовете ви!

Текст: Веселина Петрова
Снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *