Еди Мърфи – 10 деца и нито една лоша роля

Еди Мърфи се ражда на 3 април 1961 г. в Бруклин, Ню Йорк. Той е най-малкият син на Лилиан Мърфи и полицая Чарлс Едуард Мърфи. 

Еди не обича да учи, но мечтае за сцената. По-късно сам започва да пише и да изпълнява скечове. На 15 години вече изнася програми в заведения в Ню Йорк.

В началото на 80-те на Еди е предложен договор за шоуто Saturday Night Live.

През 1993 г. се жени за Никол Мичъл, с която имат пет деца. Развежда през 2006 г.

През 1982 г. Еди Мърфи прави филмовия си дебют в 48 Hrs., в който си партнира с Ник Нолти. През 1983 г. Мърфи и Дан Акройд играят в „Смяна на местата“.  А година по-късно излиза хитът „Ченгето от Бевърли Хилс“ на Мартийн Брест. Това е филмът, който прави от Мърфи звезда, а заглавието и до днес остава една от предпочитаните екшън комедии.

Интересното при Еди Мърфи е, че не пие никакъв алкохол, не пуши цигари, а единственото нещо, от което може да се каже, че е зависим, е кофеинът.

През 90-те години Еди Мърфи е един от най-известните и продуктивни актьори в Холивуд.

Той е звезда от филмите „Ченгето от Бевърли Хилс“, „Пристигане в Америка“, „Смахнатият професор“ и „Шрек“. Правенето на филми обаче никога не е било нещо, с което иска да се занимава до края на живота си.

През 2015 г. Еди Мърфи заяви, че приключва с правенето на филми за пари и ще подбира по-добре проектите си, след което изчезна от екраните за почти 5 години.

 

Наскоро звездата сподели, че е безкрайно горд с децата си и всяко едно от тях се е оказало перфектно.

Най-старият син на Еди Мърфи е на 31 години, а най-младият е на 2 – малкият Макс се роди през 2018 г. и е второто дете на комика с годеницата му Пейдж Бъчър. Децата му са от общо пет жени, сред които и певицата от „Спайс Гърлс“ Мел Би.

Актьорът, който наскоро се появи в продължението на култовата си комедия за краля на измислената страна Замунда, сподели, че мисълта за децата му му помага да взема по-добри решения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *