ЛицаНовинки

Елизабет, жената със сърце на кралица, става на 95

Елизабет Втора днес навършва точно 95 години. Но няма да празнува, както обикновено. За нея днес ще бъде най-обикновен ден.

Плановете за официален портрет за празника са отменени, тъй като кралицата е в траур по повод кончината на съпруга си принц Филип, който почина на 9 април.

Британско издание цитира запознати, според които Елизабет Втора ще прекара рождения си ден като всеки друг ден през последната година.

Няма да има топовни салюти.

Кралицата най-вероятно ще бъде посетена в Уиндзор само от синовете си принц Андрю и принц Едуард, съпроводен от съпругата си Софи. Принцът на Уелс Чарлз, херцозите на Кембридж Уилям и Кейт и други членове на кралското семейство ще поздравят монарха по телефона.

Може би тя ще отиде до Фрогмор, едно от любимите ѝ места в Уиндзор, за да разходи новите си домашни любимци – доргито Фъргъс и коргито Мюик.

Очаква се първият й публичен ангажимент след траура, извън двореца, да бъде участието й в откриването на парламентарната сесия на 11 май. Заедно с нея ще бъде и принц Чарлз.

Какво не знаем за Елизабет?

Тя е учила конституционна история и право. Обучавана вкъщи от най-добрите британски преподаватели.

Кралицата говори перфектен френски.

И тя като Алекс Петканова, си има апартамент на свое име – в Ню Йорк, на стойност 8 милиона долара. Разбира се, не е купен с пари от инфлуенсърство.

Голямата ѝ любов – принц Филип, когото среща на 8 и за когото се омъжва, е неин трети братовчед.

Тиарата ѝ се чупи в деня на сватбата им, но тя не приема това за лош знак…

Била е кръстница на 30 деца.

Получавала е доста нестандартни подаръци – коне, крави, слонове, кенгуру, крокодили, лебеди, които често дарява на лондонския зоопарк.

На ден Елизабет получава повече от 300 писма.

Казват, че чантата ѝ e средство за общуване – ако я сложи на масата – иска да напусне мястото в рамките на 5 минути. Ако я сложи на пода – не се наслаждава на разговора и иска да бъде „спасена“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *