ЛюбопитноНовинкиХороскоп

Ето кои са зодиите с най-висок коефициент на емоционална интелигентност

От векове човечеството се интересува от коефициента на интелигентност, но от началото на 90-е се появи нов термин, свързан с емоциите – EQ.

И както става ясно от редица изследвания, коефициентът за емоционална интелигентност е много по-важен. Както за личния живот, така и за професионалните постижения. Той показва как реагираме на стрес и кризисни ситуации. И как общуваме с близките си.

Какво се крие зад термина коефициент за емоционална интелигентност?

Това е нашето емоционално самовъзприемане. Доколко можем да разпознаваме и интерпретираме собствените си чувства.

На второ място това е емоционалната ни саморегулация – как се справяме с чувствата си и можем ли да ги контролираме?

На трето място – това е възможността да се мотивираме сами и да дали можем да бъдем търпеливи по отношение на даването на награди.

На трето място стои емпатията. Доколко възприемаме и интерпретираме чувствата на другите хора.

И на последно, но не по важност място, стои социалната ни ангажираност. Доколко можем да се справим с чувствата на другите. Можем ли да накараме близките си да се чувстват успешни, уверени и ентусиасизирани?

Има хора, които по природа са с изключително висок коефициент на емоционална интелигентност. Какво казват астролозите по темата?

Риби
Вие сте много чувствителен и творчески човек – пример за съчувствие и състрадание. Любящи и загрижени, Рибите притежават висок EQ – те винаги се опитват да погледнат на нещата от гледната точка на околните.
Близнаци
Каквото и да се случи, Близнаците винаги остават верни на себе си и своите чувства. Именно техният ЕQ им позволява да се борят с негативните емоции. Вие не се затваряте в себе си. Опитвате се да си обясните причините и да се разберете – както със себе си, така и с останалите. Сблъсъкът с негативните чувства може да е неприятен, но за Близнаците това е най-добрият начин да се справят със ситуацията.
Рак
Раците са експерти в областта на емпатията и социалните контакти. Те са добър слушател. Имат силно изразен инстинкт на защитници, готови сте да помогнете, за вас приятелите и семейството са много важни.

Лъв
Могат ли лъвовете да бъдат „емоционално умни“, въпреки огромното си его? Да! Те лесно преценяват силните и слабите страни – своите и на околните. А към близките си се отнасят грижовно и мило.

Везни
Те търсят хармония и справедливост. Ако хората около тях се чувстват зле и Везните се чувстват зле. Идеално разпознават своите чувства и тези на околните.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *