ЛичноНовинки

Момичета, Григор Димитров може да готви мусака, а вие?

Григор Димитров отговори на въпроси на свои фенове в Инстаграм. Отговорите бяха публикувани от организаторите на турнира в Антверпен.

Как се влюби в тениса?

-Баща ми е треньор по тенис, а майка ми е бивша волейболистка, така че спортът е в кръвта ми. От момента, в който хванах ракета за пръв път, тенисът се превърна в голямата ми любов. Много хора ме питат какъв щях да съм, ако не бях тенисист, и никога не мога да отговоря на този въпрос, защото за мен никога не е имало друга опция.

Каква е рутината ти преди мач?

– Зависи по кое време на деня играя. Обикновено се събуждам доста рано и първото нещо, което правя е да изпия чаша кафе. След това постепенно се събуждам, чета новини или книга, а ако разполагам с повече време отивам във фитнеса за малко, след което закусвам.

Кой е най-добрият съвет, който би дал на младите играчи, които искат да станат професионалисти?

-Най-важното, което бих им казал, е да не копират никого и да бъдат себе си, тъй като нещо, което е проработило при някой друг, може да не проработи при теб. Винаги съм се опитвал да си проправям свой собствен път както в живота, така и на корта. Другото, което бих им казал, е че стига да се трудят упорито, нещата рано или късно ще се получат.

Кое е ястието, което обичаш да си приготвяш?

-Наистина съм много добър готвач (смее се). Мога да приготвям абсолютно всичко, наистина. Научих много от майка ми по време на карантината. Добър съм в правенето на пилешко ньоки и мусака. Обожавам да експериментирам. Мога да приготвям и абсолютно всякакъв вид риба, ако имам необходимите продукти, разбира се. Не страня от кухнята.

View this post on Instagram

♠️

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on

Ако можеше да срещнеш една известна личност от миналото или настоящето, коя би била тя и за какво щяхте да си говорите?

-Мерилин Монро. Има толкова много мистерии около нея… Не бих отказал да прекараме малко време заедно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *