Новинки

Хари вече е в Лондон, сам и под карантина

Хари пристигна в Лондон, за да участва в церемонията по откриването на паметника на покойната му майка принцеса Даяна, съобщи британското електронно издание „Мейлонлайн“.

Откриването на скулптурата е планирано за 1 юли, за шестдесетата годишнина от рождението на принцесата на Уелс. Паметникът е поставен в една от градините на двореца Кенсингтън, който бе неин дом след сватбата ѝ с британския престолонаследник принц Чарлз.

Заради пандемията церемонията ще бъде в тесен кръг – роднини и приятели на покойната принцеса Даяна. Сред тях ще бъде и авторът на паметника Иън Ранк-Броудли.

Принцеса Даяна загина в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г.

Хари, който в момента живее в САЩ, е пристигнал вчера по обяд в Лондон с полет от Лос Анджелис и се е отправил към Фрогмор котидж, където ще бъде в петдневна карантина.

След карантината принц Хари ще се подложи на тест за новия коронавирус, преди да се присъедини към церемонията в четвъртък.

Хари е в Лондон сам. Меган, която наскоро роди второто им дете – Лилибет Даяна, е останала в САЩ с бебето и с първородния син Арчи.

Паметникът на принцеса Даяна е поръчан от Уилям и Хари. Двамата ще се срещнат на откриването му за първи път след погребението на дядо им принц Филип през април.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *