КиноНовинки

HBO екранизира „Жената на пътешественика във времето“

HBO дава старт на снимките на новия си драматичен сериал „Жената на пътешественика във времето“. Мястото е Ню Йорк.

Дейвид Натър (носител на Emmy® за режисьора на „Игра на тронове“ на HBO, „Братя по оръжие“ и номиниран за „Семейство Сопрано“ и „Пасифик“) се присъединява към продукцията. Той е в ролята на изпълнителен продуцент и режисьор на шестте епизода на първи сезон.

Сценарист на драмата е Стиван Мофат, познат от „Шерлок“ и „Доктор Кой“.

В сериала участват Роуз Лесли („Игра на тронове“ на HBO), Тео Джеймс (поредицата „Дивергенти“), Десмин Борхес („Утопия“, „Ти си най-лошият“) и Наташа Лопес („Надцакването“).

Сложната и вълшебна любовна история е адаптация на Стивън Мофат по романа на Одри Нифенегър. У нас е преведен като „Пътешественикът във времето и неговата жена“.

Главни герои в романтичната драма са артистичната Клеър и библиотекарят Хенри, чийто брак е с по-специфичен проблем… пътуване във времето.

„Това е история на загуба, но не е трагедия. Става въпрос за пътешественик във времето, но не е научна фантастика. Въпреки разбърканите отношения на Клеър и Хенри, това е приказката за велика, обикновена любов – но не непременно в този ред“, казва сценаристът Стивън Мофат.

„Това е мечтан проект за мен. Винаги съм обичал необикновения, трогателен роман на Одри Нифенегър и той ме е вдъхновявал много пъти, така че да го адаптирам за телевизията е тръпка за цял живот. Работата с Дейвид Натър вече е радост и чест, а с Роуз Лесли и Тео Джеймс като Клеър и Хенри, и Наташа Лопес и Десмин Борхес като Харис и Гомес, съм сигурен, че това ще бъде любовната история, от която се нуждаем в момента. „, допълва Мофат.

Франческа Орси, изпълнителен вицепрезидент, HBO Drama Programming споделя, че „Стивън Мофат е перфектният сценарист, за да съживи тази любима книга и жанрова история за брачните взаимоотношения“.

„Също така не бихме могли да бъдем по-развълнувани, че Дейвид Натър ще работи отново с HBO, за да режисира всички епизоди от сезона. “

„Жената на пътешественика във времето“ е телевизионна продукция на HBO и Warner Bros., базирана на книгата на Одри Нифенегър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *