Лица

Хелена Кристенсен на 55 – все така секси и дива

Хелена Кристенсен бе след любимите супермодели на Джани Версаче и Карл Лагерфелд през 90-е. Днес все още можете да я видите на подиума. Конкурира успешно 20-годишните, а на фигурата й завиждат мнозина.

Родена е на 25 декември 1968 г. в Копенхаген в семейство на датчанин и перуанка. Още като дете се увлича от фотографията и музиката. Първият си опит като модел трупа на 6 години.

Светът научава за Хелена след конкурса за красота „Мис Дания“, който тя печели и представя страната си на „Мис Вселена“. Не печели титлата, но привлича вниманието на много от агенциите за модели.

Веднага след конкурса пътува за Париж, където снима фотосесия за модно списание. Появява се на корицата на Vogue и се превръща в муза на известни световни дизайнери.

Версаче е пленен от необикновената й фигура, Лагерфелд обожава краката й, а Галиано смятал, че тя не просто дефилира с дрехите, но ги изпълва с живот и вътрешен огън.

Съвсем скоро след това Хелена пристига н Ню Йорк където подписва договор с Victoria’s Secret и започва да се снима в реклами на бельо.

През 1994 г. се снима за календара на Pirelli. Пред 5 години тя отново застана пред фотообектива, отново за Pirelli. И впечатли всички с визията си.

Личният й живот е доста бурен.

Преди години тя бе жената до солиста на групата INXS – Майкъл Хътчинс, но връзката им завършва с неговата трагична смърт.

Другият мъж в живота й – актьорът Норман Рийдъс, е баща на детето й. След 5-годишна връзка двамата се разделят.

@helenachristensen

54-годишната Хелена продължава да се появява на кориците на списанията.

Денят на бившият супер модел почва рано, със събуждане от кучето ѝ. Следват контрастни обливания на кожата на лицето и първо нанасяне на подхранващи продукти.

„Наистина се опитвам да бъда дисциплинирана по отношение на моите сутрешни и вечерни процедури и особено що се отнася до кожата ми. Невинаги съм била такава, но научих доста рано, че е наистина умно да се грижиш добре за кожата си“.

 Бъдете възможно най-близо до природата – отдайте се на всичко, което тя предлага. Това означава продукти, начин на готвене, отдих. Всичко започва и свършва с природата.“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *