Здраве

Храните, които ще ви помогнат да живеете по-дълго

Годишната конференция на Minken Institute, която се проведе в Бевърли Хилс, обсъди любопитни въпроси като как можем да живеем 100 години. Специалистите, присъствали на събитието, се опитаха да дадат отговор на въпроса как могат да помогнат на хората да живеят по-здравословен и по-дълъг живот.

Предприемачът Питър Диамандис вдига тежести, предпочита протеините в менюто, опитва се да спи поне осем часа на нощ и приема рапамицин, кверцетин и берберин.

Дан Бютнер коментира, че има три храни, които са в основата на дълголетието. Една от тях е бобът – той е богат на протеини и потиска желанието за леки закуски

„Ако искате да помогнете на здравето си, яжте около 80 черен боб на ден“, казва Бютнер.

„Фасулът е една от евтините храни, богат е на протеини. Хората, които обитават точките в света с най-много дълголетници, го консумират на всяко хранене.

Ако не обичате боб, не е нужно да се отчайвате. Бютнер твърди, че хората, които ядат между 15 и 30 ядки на ден, живеят около три години по-дълго от хората, които не ядат ядки.

Орехите са предпочитани сред адвентистите от седмия ден в Лома Линда, Калифорния, където хората живеят около 10 години по-дълго от останалите американци.

Експертите казват, че яденето на ядки е чудесно за микробиома, защото те съдържат много фибри. Орехите съдържат линолова киселина, полезна за сърцето, Омега-3 мастна киселина.

Зехтинът също е научно доказано полезен. Консумацията на зехтин е свързана не само с по-добро здраве на сърцето, но и с по-добро здраве за мозъка. Според проучване, направено в САЩ, няколко капки зехтин на ден могат да намалят риска от смърт при хора с деменция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *