Huawei и техните модерни чудеса

Huawei представиха в София последните тенденции при високите технологии. Това се случи по време на срещата ни с пътуващото изложение Huawei Roadshow 2021 – Lighting Up the Future.

Представителите на марката изненадаха своите гости с много модерни решения в подкрепа на бизнеса и живота като цяло.

Облачно базирано образователно приложение с добавена реалност, производствена линия, ръководена от изкуствен интелект и автоматизирана 5G технология за минната индустрия са малка част от интелигентните продукти, които Huawei разработва.

Тази година камионът на Huawei, който минава през 16 града в цял свят, посети и София. И то не с една, а с две изложбени зали.

Благодарение на 5G технологиите голяма част от много производствени процеси могат да бъдат значително улеснени.

По време на Roadshow 2021 Huawei демонстрира интелигентно дистанционно управление на машини и съоръжения в минната промишленост. Чрез него процесът на работа става много по-бърз, безопасен и ефективен. Видяхме как багер може да бъде управляван от хиляди километри с изключителна прецизност.

Иновациите намират приложение и в образованието. Представена беше облачно базирана интелигентна дъска с многообразни функции. Една от тях – автоматично трансформиране на ръкописен текст в печатен, а също така прецизна графика и високотехнологична камера. Идеални за провеждане на ефективно онлайн обучение и дистанционни срещи.

Безспорен интерес предизвика играта VR. При нея се пресъздава усещането, че играчите са в космически кораб. Чрез 5G технология и виртуална реалност играта осигурява максимално реалистично изживяване и вълнуваща емоция за потребителите.

Сред интелигентните продукти на бъдещето са и дисплей от следващо поколение за осъществяване на 3D холограмни видео разговори, както и IdeaHub – специално разработена технология за интелигентен офис и ефективна образователна среда.

„Визията на Huawei е да предостави цифрови технологии на всеки човек, дом и организация, за да изгради напълно свързан интелигентен свят“, коментира Дженсен Ли, генерален мениджър на Huawei Technologies България.

„В Huawei вярваме, че в интелигентното общество на бъдещето изкуственият интелект и 5G ще се превърнат в една от най-важните инфраструктури, точно както електричеството в миналото“, коментира още Ли.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *