Дестинации & ДегустацииНовинки

Ирландия – страната на зелените полета

Това е едно от местата, където си струва да отидете, въпреки почти винаги дъждовното време. Освен с прекрасната си, живописна, природа, Ирландия ще ви очарова с историческите си руини, пъбовете, в които звучи жива музика и се леят литри бири, както и с фестивалите си, които са наистина запомнящи се.

В града на кръчмите

Столицата Дъблин предлага чудни гледки от бреговете на двете реки, които я пресичат – Лифи и Додер. Непременно разгледайте Замъка на Дъблин, Националната галерия, Катедралата „Сейнт Патрик”, затвора Kilmainham Gaol. Разходете из парка „Свети Стефан”. Може да се запишете за интересни туристически турове, като този в къщата на Джеймс Джойс и пивоварната на Guiness. Ако имате възможност, хвърлете едно око и на Тринити колидж, основан от Елизабет I през XVI в. Зад стените му цветят красиви японски вишни.

Голуей – най-ирландския от всички ирландски градове

Разположен на западното крайбрежие, градът е неофициалната столица на изкуствата, един от най-бързо развиващите се в Европа. И най-фестивалният. Тук има куп музикални фестивали, както и такъв, посветен на стридата. Струва си да се разходите из красивия средновековен квартал.
А след това да се отбиете до графство Дън Енгъс – царството на дивата природа, разположено на остров Инишмор.

Скалите на Мохер

Това е най-посещаваната ирландска забележителност. Намират се на западното крайбрежие, недалеч от Голуей. Издигат се до 120 метра височина над Атлантическия океан, като някои части от тях достигат до 214 метра. Образували са се преди 320 млн години. За улеснение на туристите са изградени три наблюдателни площадки. От главната се виждат южните скали. Северната се намира на най-високата част на скалите при кулата О’Брайън, а южната е подходяща, ако искате да видите колониите на тъпоклюната кайра.

Пръстенът на Кери

Това е живописен маршрут под формата на кръг от 179 км, който предлага интересни места за посещение. Обикновено се върви обратно на часовниковата стрелка. Сред най-известните забележителности са Къщата Мъкрос и замъка Рос. Забележителни са и пейзажите. Трасето следва плътно брега на полуостров Айверах. Стръмните безплодни склонове на Скелиг Майкъл са място, където са се намирали монашески килии, датиращи от VІІ в.

Националният парк Киларни

Разположен е в югозападната част на Ирландия на площ от над 10 000 хектара планини, полета, обсипани с ярки цветове на диворастящата калуна, древни букови и тисови гори, водни пътища, паркови зони и ухайни, изящно оформени градини. В центъра са разположени прочутите в цял свят езера Киларни, които заемат почти четвърт от територията на парка. Тук се намира и една от трите запазени в Европа тисови гори. Ще срещнете благороден елен, водно конче, различни видове птици. Струва си да видите и викторианската резиденция Макрос.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *