ЛюбопитноНовинкиХороскоп

Какъв е вашият талиман според зодията

Талисманът е нещо, което носим със себе си, за да ни пази от зли сили, да ни носи късмет, любов, пари… Казват, че трябва да е съобразен с енергията ни, която до голяма степен зависи от зодиакалния знак.

Овен. Зодията, подчинена на стихията Огън, трябва да носи талисман от злато. Ако не сте почитатели на благородния метал, заложете на нещо жълто или нещо оранжево. По възможност във формата на квадрат. И тъй като Овенът е доста войнствена зодия, която често върви с рогата напред, подходящи като талисмани са предмети, свързани с победата – лък, пушка, стрела.

Телец. Избягвайте червения цвят. Малка брошка или висулка за врата във формата на бик, е много подходяща. Добър избор са също направените от мед (метала, не хранителния продукт) предмети.

Близнаци. Вашият талисман трябва да е свързан асоциативно с онова, което носи като послание. Може да бъде ключ, маска, книга, химикалка. Подходящите цветове са лилаво, сиво и синьо. Избягвайте зеленото, то не е вашият цвят.

Рак. Раците са нежни души, затова техните талисмани трябва да бъдат също толкова леки, ефирни, почти неземни – например под формата на луна или полумесец, изработени от сребро. Предмети, в които са вплетени пера, също са подходящи. Доверете се на „водните” цветове – всички нюанси на синьото и зеленото.

Лъв. Това е зодията, която символизира физическата сила, царят на гората. Затова подходящият талисман също трябва да е нещо здраво, силно – по възможност нещо старо, с антикварна стойност. Например, старинна монета, орден, пръстен, скъпоценен камък. Изображенията на лъв и орел, в червената или пурпурната гама са много подходящи.

Дева. Представителите на една от най-мъдрите зодии се нуждаят от талисман във вид на сова, за предпочитане направен от земен материал – глина, гипс. Голям късмет ще ви донесе една хартиена пеперуда в зелено или бяло. Непременно поставете една в дома си.

Везни. Вашият талисман трябва да символизира спокойствието и хармонията. И трябва да е изящен. Например, малък красив медальон от сребро във формата на везни.

Скорпион. Нуждаете се от нещо, което е символ на водата. Тя е тази, която дава сили на зодията ви. Що се отнася до формата, може да бъде малка жаба или лък със стрела.

Стрелец. Всичко, което е свързано с конете, ще ви донесе голям късмет и ще ви предпази от лоши очи. Подкова, фигура на кон, седло, челник. Със същата сила са и фигурките на скарабей или феникс.

Козирог. Старинни вещи ви носят късмет. Те могат да са под формата на монети, медальони, гривни, колиета. Фигурката на костенурка също е подходяща.

Водолей. Най-подходящият талисман за вас е във формата на ангел. Криле на птица, самолет или всичко, което се носи във въздуха. В зелено, синьо или лилаво.

Риби. Водата е вашата стихия. А морските животни и растения като медузи, риби, морски кончета, корали, водорасли в зелено, синьо и лилаво са вашият подходящ талисман. Те  ще ви донесат спокойствие и щастие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *