Новинки

Калоян, който спечели „България търси талант“

Калоян Гешев, който е само на 10, спечели безапелационно „България търси талант“. Момчето впечатли жури и публика със способността си да пресмята големи числа на ум. 

Калоян, който е ученик на предишен участник в шоуто – Георги Георгиев, взе чек за 50 000 лева и грейна щастлив.

По време на финала момчето допусна една грешка и това много го разстрои. Катето Евро се опита да го успокои, но той се държа мъжки и изтри бликналите сълзи.

Славена Вътова пък сподели с него, че тази малка грешка само ще засили симпатиите на зрителите, за да гласуват за него.

Всъщност успехът на Калоян донякъде бе очакван. Момчето получи най-много зрителски гласове на полуфинала миналата неделя, когато бе второто му участие на сцената на предаването. Според хора от телевизията, рейтингът му е бил толкова висок, че само някакво чудо би му попречило да се класира на първо място.

През 2018 г. Калоян спечели 1161 точки на Световното младежко първенство по ментална аритметика и се класира на второ място сред участниците от европейските държави във възрастовата група Juniors 1 (7-11 години). Тогава победител стана дете от Сърбия с резултат от 1409 точки.

Ръководителят на отбора на Детската академия коментира тогава, че „единици са преминавалите границата от 1000 точки при Juniors 1”. Само човек, който е бил част от това предизвикателство, знае какво умеят и имат в себе си тези деца”, допълни Георгиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *