Коледно село отваря врати у нас – стягайте шейната!

На 11 декември, на централния площад в софийското село Чавдар се открива „Коледното село на България“. Идеята е на писателя Георги Бърдаров и е взаимствана от Австрия и Германия, писа БНР.
В четири поредни петък, събота и неделя, до 1-ви януари включително, организаторите обещават немски специалитети и деликатеси, традиционното греяно вино, коледни напитки и коктейли, както и специални изненади в новогодишната нощ.
„Това „Коледно село“ ще бъде първото Коледно село в България. От община Чавдар обичаме да правим неща, които по принцип не се правят. Досега в нашата практика винаги сме организирали такъв тип по-различни събития. Искаме да внесем малко светлина и коледен дух у хората, защото всички знаем през тези две години колко се промени и България, и света. Искаме да върнем коледния дух, разбира се при спазване на противоепидемичните мерки“, разказа в ефира на радио София кметът на село Чавдар Григор Даулов.
Предвидени са коледни изненади и подаръци за най-малките.
На 11 декември събитието ще бъде открито с концерт на Маги Джанаварова, на 18-и декември ще се проведе куиз на живо, с водещ Ники Кънчев.
За децата са предвидени коледни театрални представления и много уъркшопове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *