Новинки

Кралицата е в шок: замесиха Чарлз в нов скандал

Кралицата на Великобритания сигурно е пред срив. Името на сина й – принц Чарлз, попадна в нов скандал.

Твърди се, че принцът, който се гласи да заеме престола, е приел куфар, пълен с 1 милион евро в брой, за своята благотворителна дейност от катарски шейх милиардер, писа Daily Mail.

Според друг източник пък, Чарлз е получил 820 000 лири в пачки банкноти, опаковани в чанти на кралския магазин за луксозни хранителни стоки Fortnum & Mason.

Съобщава се, че Чарлз е получил общо 3 милиона евро в брой за благотворителната си фондация от шейх Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани, бивш министър-председател на Катар. Парите са били дадени между 2011 г. и 2015 г.

Шейхът лично е връчил 1 милион евро в брой на Чарлз по време на частна среща в Кларънс Хаус през 2015 г., бе съобщено снощи.

Принцът веднага ги е предал на своите сътрудници, които са организирали парите да бъдат предадени изцяло на благотворителната организация.

Защо това е скандално? Защото шейхът има доста неприятна репутация.

Той призна, че когато е бил на поста премиер Катар, „може би“ е финансирал сирийския клон на Ал Кайда без негово знание. Хамад бин Джасим бин Джабер Ал Тани е известен още като „човекът, който купи Лондон“.

Парите, които той е дал на принца, са взети от частната банка Coutts, сред клиентите на която е и кралицата, и са били депозирани директно в сметките на Благотворителния фонд на принца на Уелс (PWCF), според Sunday Times.

Това не е първият път, в който се отправят обвинения срещу благотворителна организация, свързана с принца на Уелс за съмнителни дарения.

Миналата година бе разкрит скандала „титли срещу пари“, който доведе до оставката на най-близкия човек до Чарлз, Майкъл Фосет, като главен изпълнителен директор на фондацията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *