Красиви и след 40? Лесно е!

Кожата ви е по-суха и чувствителна, косата – изтъняла? Нормално е с годините тялото ви да се променя.

Ако сте имали мазна кожа, тя ще се промени към нормална. Ако сте имали нормална – ще стане суха… С нашите съвети обаче вие можете да са справите с малките проблеми на зрялата възраст.

Кичурите освежават. Те са като освежител за изтъняла коса без блясък. С тънки руси кичури косата ви ще изглежда много по-жива и отново ще блести красиво.

Ежедневна грижа срещу ултравиолетовите лъчи. Особено сега, през лятото, използвайте задължително дневен крем, който да ви пази от вредните UVA и UVB лъчи. Така ще забавите фотостареенето на кожата и появата на бръчки и пигментни петна.

Мажете ръцете често с крем. Ръцете първи издават възрастта ви. Затова след всяко миене, колкото и да е често то, и преди заспиване нощем ги мажете обилно с крем.

Растителните масла изглаждат кожата. Сутрин след като вземете душ, разкрасявайте кожата с интензивен крем за тяло с растителни масла, богати на витамин А и на витамин Е.

Стегнете околоочния контур. Нужно е сутрин и вечер да поставяте с леки потупващи движения специален крем за очи (зеленият чай като съставка е много ценен). Той защитава кожата от свободните радикали и изпъва малките бръчки.

Серум за повече сила. Използвайте серум вместо нощен крем. Резултатът ще бъде наистина зашеметяващ. Съдържащите се в него активни съставки проникват на различна дълбочина в кожата и влияят на нейната стенатост, опънатост, хидратираност, клетъчна обмяна.

Нова сила за косата ви. С възрастта тя също изтънява, а силите й намаляват. Веднъж седмично втривайте във влажната коса подходяща маска. След 15 минути изплакнете.

Дръзка, „нахална” и бърза прическа. Когато косата ви няма обем, леко я топирайте отзад и завъртете на тила, закрепете я, а отпред извадете един кичур. Ще бъдете изключително актуални!

И един последен съвет: Гримът, повечето фон дьо тен и компактната пудра по-скоро подчертават бръчките и карат кожата да изглежда суха. Използвайте богат на витамини дневен крем, а върху него нанесете с четка фина пудра, кораловочервен руж за скулите, спирала за очите и подхранващо червило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.