КрасотаНовинки

Кремът няма място в банята. Парфюмът също

Казват че за всяка жена раздялата с любимия крем е почти толкова трудна, колкото и раздялата с любимия мъж! И все пак, за разлика от мъжете, козметичните продукти имат определен срок на годност, след изтичането на който е опасно да ги използваме.

Предлагаме ви няколко ценни съвета как да съхранявате правилно своите кремове и маски. За да ви служат те безопасно и възможно най-дълго.

Съдържащите се в козметичните продукти съставки, особено натуралните, имат определен срок на годност. И изискват спазването на специални условия за съхранение. Ако не се съобразите с тях, могат да се получат нежелани алергични реакции, казват специалистите.

Първото, на което трябва да обърнете внимание, е срокът на годност, указан на опаковката. Той показва колко време можете да използвате крема или червилото, след като сте ги разпечатали.

Този срок е важен, защото именно след отваряне на опаковката, съдържанието е застрашено от попадане на бактерии в него, както и от негативното влияние на други външни фактори (влага, топлина, прах).

Съществува и едно неписано общо правило: козметиката да се съхранява на прохладно, сухо и тъмно място. За да не е подложена на въздействието на слънчевите лъчи и нагряване от отоплителните уреди.

Мястото на крема не е в банята!

Независимо от вида на продукта (мляко, тоник, крем), ако са минали повече от 36 месеца от датата на покупката, не го използвайте. Съхранявайте обезателно на сухо място, защитено от въздействието на преки слънчеви лъчи, прохладно. Оставяйки дневния или нощния си крем в банята, рискувате да развалите действието на съставките, които със сигурност ще се повлияят от повишения процент влага в помещението. Затваряйте добре тубичките – колкото по-добре е защитен от външни влияния продуктът, толкова по-качествено и здравословно ще бъде действието му.

Не съхранявайте козметиката с натурални съставки в хладилника!


Както преките слънчеви лъчи, така и прекалено ниските температури в хладилника, се отразяват отрицателно и влошават качеството на продуктите с натурални съставки. Затова съхранявайте своите кремове в шкафа в стая, в която температурата е не по-висока от 25 градуса.

Нанасяйте продукта за околоочния контур със специална шпатулка

Това условие трябва да се спазва, ако продуктът, който използвате не е рол-он. Кожата около очите е много нежна, затова трябва да я пазите от евентуално замърсяване. Ако не разполагате с рол-он или пък шпатулка, винаги мийте добре ръцете си, преди да нанесете продукта.
Ако червилото ви е на повече от година, купете си ново!

Спиралата можете да използвате до 3-6 месеца след първото нанасяне, ружът, пудрата, очната линия – до 3 години. Червилото и фон дьо тенът обаче е препоръчително да използвате не по-дълго от 1 година от отварянето им.

Важно: почиствайте добре всички четки, пухчета и апликатори, с които нанасяте декоративната козметика – така ще ги спасите от бактериите, които могат да попаднат върху тях от външната среда, и в последствие да замърсят кожата ви, да предизвикат възпаления.

Не оставяйте парфюма в банята

Ако сте си купили нов парфюм, но все още използвате стария, оставете първия в оригиналната му опаковка. Така той може да се запази за срок от 3 години. Ако обаче вече сте започнали да се наслаждавате на аромата му, пазете го от въздействието на слънчевите лъчи, не го оставяйте в хладилника или в банята. Големите разлики в температурата ще се отразят негативно на структурата на аромата. И не забравяйте – 6 месеца слад първото пръскане, трябва да смените аромата с нов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *