ЛюбопитноНовинки

Магичен ден: Отделете 5 мин за себе си, мислите си и Вселената

Днес е денят на лятното слънцестоене. Един от най-магичните дни в годината. Най-дългият ден в годината.

Лятното слънцестоене настъпва точно днес, 21 юни, в 17.57 часа. С навлизането на Слънцето в знака Рак започва и астрономическото лято.

В най-дългия ден на годината, според народните поверия, Слънцето се обръща и тръгва към зимата.

Наричаме деня „Слънцестоене“, защото Слънцето сякаш не помръдва в зенита за цял ден. В останалите дни от годината наклонът на земната ос изглежда, че предизвиква „движение“ на Слънцето по небето.

Най-горещото време настъпва няколко седмици след деня на слънцестоенето.

Денят на лятното слънцестоене е наситен със специална енергия. Векове наред точно на него се правят ритуали за успех, любов и късмет.

Започнете деня с усмивка, благодарност и вяра в онова, което предстои. Посрещнете изгрева с думи, изпълнени с мъдрост и благодарност.

Време е да си направите равносметка и да си дадете сметка за всичко, което имате, за всичко, което ви прави щастливи и да оцените онова, което ви кара да бъдете обичани и което обичате.

Намерете време, поне 5 минутки, които да използвате за разходка в парка или за кратка медитация на открито.

Използвайте силата на Слънцето, за да благодарите за всичко, което имате в живота си.

Запалете огън… Или свещ. И си пожелайте нещо. На залез слънце.

Най-дългият ден от годината носи специален късмет за три зодии. Кои са те?

На първо място това са Раците. Влизаме в тяхното време. Месецът на техня рожден ден е времето да кажат „да“ на всички планове и неочаквани покани, които идват към тях. Време е за приключения, поемане на рискове и необмислени, щури постъпки.

Втората зодия, която ще усети промените, са Везните. Очакват ги нови перспективи и връзки. Налага се да се освободят от несигурността, да започнат нещо ново и успешно. Но трябва да рискуват.

Третата зодия е Водолей. За него промяната идва в личен план – време е за повече романтика, стоплне на отношенията с любимия човек, повече емоции.

Знаете ли, че…

Днес хиляди хора се стичат на Стоунхендж, за да отбележат Деня на лятното слънцестоене.

В Древен Египет Денят на слънцестоенето е бил първият ден от новата година.

В Древен Китай Денят на лятното слънцестоене „превключвал“ Ян в Ин, а зимното – обратното. Ин и Ян се смятали за основа на всичко, а тяхното взаимодействие и борба – за източник на всички стихии и цялото многообразие на околния свят. До деня на лятното слънцестоене светът се управлява от Ян, а след това – до деня на зимното слънцестоене – от Ин.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *