ЗвездиКиноНовинки

Мария Бакалова: българката, която докосна върха

Мария Бакалова стана популярна в САЩ с ролята на дъщерята на Борат в дългоочакваното продължение „Борат 2“ на комика Саша Бара Коен.

И ние заговорихме за нея. Мария е родена на 4 юни 1996г. в Бургас. Като малка взема уроци по пеене и флейта. След това започва да учи в Националното училище за музикално и сценично изкуство „Панчо Владигеров“ в Бургас.

Да – отличниците успяват! Бакалова е пълна отличничка, любознателно и изключително талантливо дете. След абитуриентския си бал кандидатства в НАТФИЗ, където е приета  в класа на проф. Иван Добчев.

Едва 24-годишна Мария участва в няколко филма преди големия си дебют в „Борат 2”. Сред тях са българските „Трансгресия”, „XII a”, и „Бащата”. Играе и една от главните роли в „Като за последно“.

И ето го – големият успех!

Мария е избрана за ролята си на дъщерята на Борат – Тутар Сагдиев – на изключително тежък кастинг, на който се явяват 600 актриси. Избрана е лично от Саша Барон Коен – продуцентът и главен актьор в продукцията.

След участието си във филма, Мария и Саша гостуват в шоуто на Джими Кимъл, където промотират филма. В ефир тя шокира всички като моли водещия на български език да си събуе панталона. В отговор на тази молба не само Кимъл, но и Коен остават по долно бельо, а след това – без обувки.

Няколко седмици след излъчването на „Борат“ Мария Бакалова оглавява класацията за най-популярни актьори в света на IMDB, определяща се от милионите потребители на кино сайта.

Това е прецедент, тъй като откакто съществува платформата за първи път името на български актьор стои на върха за звездния списък.

Националния съвет на кинокритиците в САЩ ѝ присъди наградата за най-добра поддържаща роля за участието ѝ във филма „Борат“.

А ние сме сигурни, че пътят ѝ нагоре ще продължи.

Снимки: Инстаграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *