LoveTeхНовинки

Мъск пое Туитър. Какво направи първо?

Илон Мъск е поел контрола над Twitter. Това твърдят международни медии, сред които CNBC и Washington Post. Очаква се новината да бъде обявена официално днес.

Преди това се появиха снимки и видео на Мъск, който влиза в централата на Twitter, носейки мивка, в което има символично значение.

Мъск е поел контрола над Twitter и е освободил от поста му досегашния изпълнителен директор Параг Агравал, както и финансовия директор Нед Сегал. Отстранен е и директорът на правния отдел Виджая Гади.

Източници на The Wall Street Journal допълват, че банките вече са започнали да превеждат заемите, които Мъск е поискал, за да финансира сделката. Смята се, че става дума за общо 13 млрд. долара.

Все пак Мъск ще финансира по-голямата част от сделката, която е на стойност 44 млрд. долара, със свои средства

В четвъртък Мъск изпрати и отворено писмо до рекламодателите на Twitter. В него той се опитва да ги успокои, че няма да превърне платформата в „адски пейзаж, в който всичко може да бъде казано без последствия“.

Мъск пише, че е купил Twitter, защото според него е „важно за бъдещето на цивилизацията да има общ дигитален градски площад, където различни виждания могат да бъдат дебатирани разумно, без да се прибягва до насилие. В момента има голям риск, че социалните мрежи ще се разделят на крайно десни и крайно леви камари, които генерират повече омраза и разделят обществото“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *