Меган Маркъл спечели делото срещу таблоид

Меган Маркъл се поздрави с победа след като британски съдия реши, че таблоидът Mail on Sunday е накърнил неприкосновеността на личния ѝ живот, публикувайки откъс от лично писмо до баща ѝ.

Това е голяма победа за Маркъл. И тя не пропусна да я коментира.

„След дълги две години на водене на съдебни спорове, аз съм благодарен на съдилищата, че в неделя поставиха пред отговорност Associated Newspapers и The Mail за да техните незаконни и дехуманизиращи практики“,

заяви 39-годишната херцогиня в изявление в четвъртък.

„Тези тактики (и тези на техните сестрински публикации MailOnline и Daily Mail) не са нови; всъщност те продължават твърде дълго без последствия. За тези обекти това е игра. За мен и за много други това е реалният живот, истинските взаимоотношения и действителната тъга. Щетите, които са нанесли и продължават да нанасят, са дълбоки.“

„Светът се нуждае от надеждни, проверени, висококачествени новини. Това, което правят The Mail on Sunday и неговите партньорски публикации, е противоположното“, се казва още в изявлението на Меган.

„Всички губим, когато дезинформацията продава повече от истината, когато моралната експлоатация продава повече от благоприличие и когато компаниите създават своя бизнес модел, за да се възползват от болката на хората“.

„Но за днес, с тази всеобхватна победа както за поверителността, така и за авторското право, всички ние спечелихме. Вече знаем и се надяваме, че това създава правен прецедент, че не може да се отнеме нечия лична неприкосновеност и да бъде експлоатирана по дело за неприкосновеност на личния живот, както откровено прави обвиняемият през последните две години.“

Меган завършва с думите, че споделя тази победа „с всеки от вас – защото всички ние заслужаваме справедливост и истина, а всички заслужаваме повече“.

„Искам специално да благодаря на съпруга си, майка ми и юридическия екип, и особено Джени Афия за нейната неумолима подкрепа през целия процес“, добавя тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.