КнигиНовинки

Мемоарите на принц Хари с антирекорд

Животът на принц Хари май тръгна в грешната за него посока. Медиите са пълни с предположения, че той и Меган са пред развод.

Появиха се слухове, че принцът има нужда да остане насаме с мислите си, затова се е изнесъл от семейния дом…

А сега излезе информацията – че мемоарите на по-малкия син на принцеса Даяна са поставили истински антирекорд.

Когато Хари пусна своята книга „Резервен“, тя се превърна в истински хит.

В 416 страници принцът е събрал разкази за сложните си отношения с брат си Уилям, за това как роднините му са обиждали Меган, за смъртта на майка си и за други подробности от кралския живот. Това предизвика гнева на голяма част от британците, за които не е никак кралско да развяваш публично мръсното си бельо.

От друга страна книгата се превърна в една от най-продаваните от 1998 г. насам.

Само за първата седмица след излизането на томчето, от него бяха продадени 3,2 милиона екземпляра. А Хари със сигурност е спечелил добре от това.

Но… Винаги има едно „но“. Този път то  свързано с факта, че след първоначалния шум книгата започна да губи интереса на хората.

А според Marca, мемоарите на Хари са се превърнали в „най-изхвърляната“ книга сред пътешествениците.

Персоналът на хотели в Испания, Гърция, Турция и други туристически дестинации споделя, че хората оставят книгата на нощното си шкафче, край басейна, в лобито. Явно не желаят томчето да бъде част от домашната им библиотека и не смятат, че си струва да я носят в куфара си. Те я прочитат и я оставят.

Туроператорът On The Beach споделя, че вече при тях има близо 100 бройки, събрани от стаите на хората и предадени като „забравени вещи“.

Дали Хари знае за това? Може би. Но той със сигурност сега има да мисли за друго – принцът заминава сам за Африка, където ще снима документален филм за Нетфликс. Без Меган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *