Мика Стоичков блести в крайбрежния град на маите

Мика Стоичков, дъщерята на обичания от всички Христо Стоичков, се радва на топлото време в Мексико.

Красивата наследничка на Камата е на почивка с приятели в Тулум – крайбрежният град на маите. Казват, че това е най-бързо разрастващият се град в Латинска Америка.

Чичен Ица – културно-историческото наследство на Мексико

Тук живеят американци, канадци, европейци, южноамериканци и австралийци. Ако сте почитатели на екокурортите, ако практикувате йога, обичате баровете за фреш – това е вашето място.

Тулум е единственият град на маите, построен на брега на морето и един от малкото техни градове с крепостна стена.

Смята се, че е използван за пристанище и търговия с Централна Америка и Централно Мексико. Жилищата на обикновените граждани са били извън защитните му стени. Вътре, между тях, са били резиденциите на аристократите.

В Тулум е запазен храм със статуи на бога на гмуркането или както го наричат още “богът на пчелата”. Той е изобразен с главата надолу сякаш наистина се гмурка. Може да се видят руини на жилища, храмове, скулптури и релефи. Съхранен и до днес е замъкът, построен на 12-метрова скала над водата. Особено впечатляващ е Храмът на бога на вятъра, но той може да се съзерцава само отвън, понеже костенурките са го избрали за свой дом и там снасят яйцата си.

Задължително трябва да видите Храма на фреските, Големия дворец и Храма на Спускащия се Бог.

Снимки: Инстаграм

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *