Лично

Мона Гочева: Децата са най-голямото богатство

Мона Гочева е актриса („Революция Z“), певица и популярен влогър. Омъжена е за оператора Радослав Гочев, а в началото на тази година става майка на Никола. Това обаче не й пречи да продължи да поддържа своя канал и да печели нови фенове. С откровеността си, както тя самата казва.

Здравей, Мона. Как се чувстваш?

– Много щастлива! Няма нищо по-хубаво от това да си здрав и да се радваш на прекрасни мигове със семейството си… Пожелавам го на всеки!

Как се промени ежедневието ти след появата на Никола?

– Всъщност стана доста по-интересно и смислено. Никола расте много бързо и всеки ден се случва нещо различно.

Нямам търпение да се събудим сутрин и да видя усмивката му

и колко е пораснал само за няколко часа.

Приемаш ли го за своето малко чудо?

– Това беше най-голямата ми мечта от много години. Любовта ни с Радослав роди нашето малко чудо, въпреки всичко и всеки! Децата са най-голямото богатство и наистина променят целия ти мироглед.

Как се справяш с емоциите?

– Винаги съм била емоционална. Ако питаш за следродилна депресия, не съм изпитала такава – нямах време. Едно от нещата, на които съм се научила от работата си, е да съм търпелива и да не се паникьосвам лесно.

Ако кажа, че е лесно да си родител, ще излъжа

– има моменти, когато си изморен, изнервен, притеснен… Но всичко това си заслужава.

Никола също е звезда в социалните мрежи… Не те ли е страх от разните приказки за уроки и други подобни?

– Не възприемам Никола като звезда. Той е обикновено бебе, родено в едно съвременно и свободно семейство, което обича да споделя щастливите мигове от живота си. Много съм щастлива, че споделяйки тези моменти, радвам и усмихвам хиляди хора. Вдъхновявам млади момичета, които ми пишат че искат да имат деца. Знам, че винаги има и ще има недобронамерени хора, но с времето успях да игнорирам злобата и да пращам добра енергия на всеки! На това искам да науча и детето си!

Въпреки ангажиментите, успяваш да запазиш своята активност онлайн. Как го постигаш?

– Откакто забременях, станах доста по-организирана и дисциплинирана. Сега, откакто съм майка, понякога се превръщам в истински робот. Планирам ангажиментите си, водя си записки, а и в крайна сметка това е нещо което ми доставя удоволствие.

Намираш ли време за всичко, което искаш да направиш?

– Смятам себе си за доста енергичен и активен човек. Естествено всеки от нас има дни, в които просто иска да си лежи на дивана и да не прави нищо. Но, когато си родител, такива дни са мираж. В момента Никола ми е приоритет номер едно. А в паузите, когато той си почива, успявам да свърша останали задачи или просто да се наспя 🙂

Как започва денят ти?

– С две малки очи пълни с чистота и любов! Незаменимо!

Какво обичаш да правиш, докато Никола спи?

– Какво обичам, се различава малко от това какво правя! В началото гледах да спя винаги, когато той спи! Сега вече е доста по-спокоен през нощта, така че през деня, докато спи, успявам да открадна по няколко часа за себе си! Маска за лице, вкусен домашно приготвен обяд или любим филм… Сега оценявам малките неща, които преди не са ми правили впечатление.

Най-трудното нещо, с което се сблъска след раждането?

– Възстановяването от операцията. Винаги съм си мислила, че имам висок праг на търпимост и болка, но честно казано усещането след секцио е доста неприятно. Много съм благодарна на Радо и майка ми, че бяха с мен в първите дни, за да ми помагат, без тях нямаше да се справя. Сега, два месеца, по-късно се чувствам страхотно.

Пееш ли му?

– Постоянно. Още, когато беше в корема, сега разпознава гласа ми и не спира да се усмихва.

Как две творчески личности като вас с Радо се справят с напрегнатия семеен живот и с малко бебе на борда?

– Напрегнат не бих казала, по-скоро е голямо приключение. Радо е почти всеки ден на снимки, но при всеки свободен момент е максимално отдаден на мен и малчо.

Не те ли сърбят ръцете за ново филмово участие?

– За всичко си има време.

Смятам, че да си майка е най-прекрасното нещо,

и не искам да пропускам най-вълнуващите моменти от развитието на детето ми. За щастие имам прекрасно семейство, което успява да осигури спокойствие на мен и Никола. Работата няма да избяга, а и съм сигурна, че след една такава пауза всичко ще ми е много по-интересно и вълнуващо.

Какво ти носи популярността на влогъра?

– Никога не съм си представяла, че ще стана влогър. Преди 3 години започнах да работя с вбокс и създадохме канала Секс Лафче. Постигнахме големи успехи. Превърнахме го в един от най-гледаните уеб канали и единствения у нас, подхващащ теми като секс и любов. След като забременях, реших да продължа с влоговете, но да създам собствен канал, в който да показвам живота си – такъв, какъвто е. В първото видео разказах за диагнозата поликистоза, която ми бяха поставили, когато бях на 17. И за трудностите, които преминах. Разказах и че със силна вяра и смели мечти, всичко е възможно. Най-голямото вдъхновение е обратната връзка с хората. С мен се свързват стотици момичета с подобни проблеми, които въпреки всичко не се предават! Затова започнах всичко това  – за да давам надежда и да пращам позитивна енергия!

Как избираш темите и как разбираш къде да поставиш границата на личното си пространство?

– Дори за момент не се замислям какво е ок и какво не да показвам! Най-важното е да си искрен и да полазваш себе си! Понякога съм с пъпки и без грим, понякога вкъщи е разхвърлено, понякога се разстройвам и плача, докато разказвам нещо. Именно тези неща хората харесват – защото така припознават себе си в мен. Естествено не ходя с камера 24/7, но когато я включа, няма нищо нагласено и предварително измислено.

Съветът ти към всички, които са решили да се втурнат в необятното пространство на социалните мрежи?

– Най-важното е да има какво да кажете, да имате послание! Да си така наречения “инфлуенсър” не означава да рекламираш цигари и да пишеш копирани цитати от книги на Паулу Коелю.

Не се страхувайте да показвате себе си.

Голям процент от Инстаграм е фалш, пози и много обработени снимки. Когато си себе си – просто изпъкваш!

Сега работиш над…

– В момента съм се отдала главно на професия “мама” и се чувствам наистина страхотно!

Мечтаеш за…

– Най-голямата мечта ми се сбъдна, сега си пожелавам здраве и спокойствие!

Текст: Веселина Петрова
снимки: личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *