Дестинации & ДегустацииНовинки

Най-привлекателните плажове в света

Чудите се къде да прекарате остатъка от лятната си отпуска?

Предлагаме ви поглед към петте най-красиви места на планетата, в които ще се насладите на истински релакс под лъчите на слънцето, слушайки шума на вълните..

На райския остров

Плажът Cabbage на остров Paradise, Бахамите, привлича със своята кристално чиста синьо-зелена вода и почти прозрачния пясък. Чадърите, шезлонгите и другите атрибути на цивилизацията са разположени в единия му край, където е съсредоточен и по-големият поток туристи. Ако за вас тези удобства не са толкова важни и се настаните малко по-напред, ще имате идеалната възможност да се насладите на красотата на океана насаме и да си устройте най-страхотната почивка в живота си. Бъдете внимателни, докато се къпете, защото тук течението е много силно.

Необичайни развлечения на Мatira

Практически Бора Бора е напълно застроен с луксозни хотели  и вили, но плажът Matira е останал незасегнат. Белият пясък, палмите и странните развлечения, които предлага, го правят един от най-желаните. Тук можете да нахраните акулите и да си намерите черна перла. Непременно хапнете прясна риба, уловена буквално пред вас – баракуда, жълта риба тон или марлин. Можете да се гмуркате, да карате сърф или просто да се наслаждавате на ласките на вълните.

 

В царството на коралите

Плажът Cagayan, на остров Palaui, Филипините, има вулканичен произход, което обяснява донякъде извънземните пейзажи. Тук няма хотели. Можете да пренощувате в палатка на пясъка или да си наемете апартамент в частната зона. Водата има изумруден цвят, пясъкът е бял, а царството на коралите е невероятно красиво. И всичко това е заобиколено от прекрасни мангрови гори. Това е не само един от най-красивите плажове в света, но и един от най-приятно ухаещите.

Дайвинг удоволствия

Плажът на Слънчевия остров, Малдивите, е един от най-красивите по крайбрежието на Индийския океан. Хотелите започват от 4 звезди и стигат доста нагоре. Буквално няма ограничения, стига да разполагате с достатъчно средства. Кораловите рифове се обитават от разноцветни и интересни риби, които привличат любителите на дайвинга и подводната фотография. Казвват, че тук можете да се насладите на най-добрия дайвинг в света.

На гости на ламантините

Плажът West Bay на остров Roatan, Хондурас, е изключително красив. Заобиколен от коралови рифове, той предлага на феновете на дайвинга страхотни гледки. Водата е прозрачна, пясъкът бял. Тук живее най-голямата в света популация на ламантини (морски крави) – трепопасни морски обитатели с тъжни физиономии. А туристите се къпят в компанията на закачливи делфини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *