Най-странните брачни обичаи в света ще ви оставят без дъх

Най-странните брачни обичаи в света ще ви представим днес. Някои от тях са наистина толкова странни, та чак невероятни. 

Знаете ли, че мъжете в Хонконг е по-добре никога да не изневеряват на съпругите си, защото това може да им коства живота? Ако жена хване мъжа си в прелюбодейство, тя има законно право да го убие. Единственото условие е да го направи… с голи ръце!

Колко пъти, скъпи мъже, сте забравяли рождения ден на жена си? Вероятно повече, отколкото искате да си признаете. Сега обаче внимавайте! Ако сте мъж в Самоа, съпругата ви ще ви съди, ако забравите рождения ѝ ден. И държавата ще я подкрепи!

А в Америка и по-точно в щата Юта, можете да се ожените за първия си братовчед, но само при едно условие – да сте на 55 г. или повече години, за да не можете да имате деца от този брак.

В Мисисипи пък не трябва да сте в пияни, когато застанете пред олтар.а.

В Монтана можете да сключите брак дистанционно, т.е. чрез посредник. Законът за браковете, сключени с пълномощно лице, е бил приет, за да могат войници и полицаи да упълномощят някого да заеме мястото им по време на церемонията, ако те отсъстват по служба.

Във Върмонт законът гласи, че жената се нуждае от специално разрешение за брак, ако има изкуствени зъби…

В Кентъки можете да се омъжите за един и същи мъж не повече от три пъти.

В Монако пък сте длъжни да информирате обществеността за датата на своята сватба. Трябва да залепите известие на вратата на кметството и го оставите да виси там 10 дни, пишат от уебсайта Wedition.co.uk.

В Китай младоженецът трябва да премине през стена на много лоши шаферки преди да стигне до своята невеста. Шаферките ще му поискат пари, ще го принудят да отговаря на многобройни въпроси, може би дори да го накарат да демонстрира някое умение. Ако получи добра оценка, може да се ожени.

И сега – внимавайте. Във Филипините и Ватикана разводът е извън закона. Ожените ли се нямате право на развод.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *