Лично

Наоми Осака: Благодарна съм на съдбата

Наоми Осака е първата жена от Азия, стигнала до номер 1 в света. Печели три титли и достига до три финала в турнири от календара на Женската тенис асоциация.

Печели първата си титла през 2018 – на турнира в Индиън Уелс. През септември 2018 г., печели Откритото първенство на САЩ, побеждавайки 23-кратната шампионка в турнири от Големия шлем, Серина Уилямс. Това постижение я превръща в първата японска тенисистка печелила турнир от такъв ранг.

За себе си казва, че е „момиче, което е пораснало, играейки тенис“. През последната година името й се появява все по-често в списъка на големите. 

Обича модата, красивите снимки и картинки. „Аз съм просто човек, който иска да наблюдава, изучава новото и най-важното, да го споделям с околните“, казва Осака в интервю за руското издание на Elle.

Как се справяш със стреса?

– Иска ми се да кажа – лесно, но признавам, че понякога не успявам. Външните фактори не ми влият много, по-скоро се затварям в себе си, ставам строга към себе си. хората вярват в мен, вазлагат надежди, това е основният натиск, който усещам. няма спортист, който излизайки на корта, да не чувства нищо. Но с времето се научаваш да се справяш с напрежението.

Как се готвиш за голям мач?

– Физически го правя между сезоните. По време на тренировки тялото ми прави това, което трябва, автоматично. С психиката е по-трудно. Тенисът е пълен с възходи и падения, чувствам, че се уча от всеки мач. Трудностите са ценен опит, който ми помага в живота.

Най-трудно е да стигнеш до финала на Големия шлем. Не спиш през нощта, мислиш, анализираш до най-малкия детайл. Когато съм под такова напрежение, звъня на семейството си. Те знаят как да ме успокоят.

Какво се случва в главата ти, когато излезеш на корта?

– Честно казано – нищо. Слушам музика, отпускам се. Нямам специален плейлист, но слушам приятни, оптимистични песни.

Откъде е тази страст към дизайна и модата?

– От детството ми. Когато бях малка, със сестра ми много рисувахме през свободното си време. Благодарна съм на съдбата за възможностите, които съм имала и имам. Както и за възможността да се уча от хората, които съм срещала и които ме вдъхновяват през годините.

Кои са твоите примери за подражание?

-Много са. Да имаш примери за подражание е страхотно, защото можеш да вземеш от всеки по нещо и да създадеш свой собствен идеал. Основният ми пример е семейството ми. Възхищавам се на Юсейн Болт и Серина Уилямс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *