Здраве

Не е виц: Съвсем скоро хората ще живеят до 150 години

Според доктор Ернст фон Шварц, учен и специалист по каридология, до края на този век продължителността на живот при хората ще бъде 150 години. Шварц казва това за New York Post.

И не става въпрос просто за живот, а за трудов живот. Т.е. ще можем да работим до 150 години. В шок ли сте? Аз да.

Фон Шварц казва, че това постижение ще бъде възможно благодарение на стволовите клетки. Но пак има уловка. Според учения, стволовите клетки не могат да свършат всичко – трябва все пак да се храним здравословно и да спортуваме.

„Вярвам, че можем да удължим човешкия живот. След няколко години ще можем да кажем, че хората ще живеят до 120, до 150 години, ако не и повече от това. И не само като хора, които са приковани към леглото и не могат да водят активен живот, а като активни личности, които могат да участват в социалния и професионален живот и да имат високо качество на живот. Това е целта“, казва ученият.

Фон Шварц посочва, че много известни личности работят с него и се подлагат на процедури за подмладяване на лицето. Особено преди големи събития като „Оскар“-ите или наградите „Еми“.

„Инжектираме стволови клетки в лицата им и те светят. Процесът възстановява повърхностните увреждания на кожата и регенерира колагена на лицето. След няколко дни те изглеждат с 5 до 10 години по-млади“.

„Терапиите със стволови клетки се считат за най-важното откритие в съвременната медицина. Вероятно по-голямо от откриването на пеницилина или откриването на туберкулозните бактерии“, казва още фон Шварц.

Американската администрация по храните и лекарствата засега е одобрила само един вид терапия със стволови клетки – за пациенти с рак на кръвта. Но според Шварц, времето за този тип лечения предстои.

Подчертава обаче, че терапиите със стволови клетки не са вълшебна пръчица. Хората трябва да спазват Средиземноморска диета, редовни упражнения и отказ от токсични навици като тютюнопушене.

„Препоръката е да спортувате пет дни в седмицата, 150 до 300 минути седмично, което е 30 до 60 минути на ден. Това бихме нарекли упражнения с умерена интензивност. Скорошно проучване показа, че ако удвоите упражненията, ще можете да удължите живота си със седем години“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *