Дестинации & Дегустации

Неапол през очите на София Маринкова

Неапол казват има лоша слава. Аз обаче мисля, че е прекрасен. Един от най-многолюдните градове на Италия.

Южна Италия… Шумен, прашен, но и някак специално автентичен. Местните казват, че градът е душата на Италия.

Именно в Неапол беше преди броени дни красивата ни актриса София Маринкова. Ето какво сподели тя за града…

„Тези четири дни в Неапол валя. Което е добре за града, предполагам. Тъкмо малко да го изчисти, че по-мърляво място отдавна не бях виждала. Никой не те предупреждава за това в травъл влоговете, всички се правят, че им харесва. Отседнахме в “най-криминалния квартал”, както сподели една готина наша сънародничка с която се запознахме. Женена за неаполитанец, уви от 7 години в затвора. Как да не й повярва човек на оценката за квартала. Пазете си, вика, телефоните, че тук много крадат. Тя нейния винаги с две ръце го държала.

От пазене на телефон не остана време да ви снимам опашката пред прочутата пицария на Микеле. Давали я във филма “Яж, моли се и обичай” и сега трябва да чакаш два часа и половина, за да ядеш. Молене и обичане не влизат в сметката. Не чакахме.

Опитахме от фритатата на едни баби. Това е пържена пица, нещо като мекица с пълнеж. Джулия Робъртс не би я одобрила, затова имаше толкова свободни места в заведението“.

„В дъждовен Неапол няма кой знае какво да се прави, но приятели ме увериха, че и в по-слънчев няма. Освен да се пазиш от профучаващи моторчета, които нарочно ускоряват, като те видят да ходиш. Измерихме улиците, влязохме в театъра за канцонети, нагледахме се на физиономията на Марадона от всяка фасада, возихме се на рейс 151, възхитихме се на архитектурата и уменията за простиране на местните и дори хванахме залез без дъжд. Толкова чудесно прекарване беше, че съм безкрайно щастлива да съм си отново у дома. Мисля, че заобичах повече България“.

Е, аз обичам България, но не бих отказала едно кръгче из Неапол, а вие?

Снимки: Инстаграм/sophie_marinkova

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *