Добра формаНовинки

Няколко идеи за добро настроение

Витамин В носи равновесие. Той е необходим за правилното функциониране на нервната система и добрия сън. Съдържа се в пълнозърнестите храни, зеленчуците, рибния хайвер и ядките. Хапвай повече от тях и няма да страдаш от лошо настроение или депресия.

Минута за релаксация. Седни с ръце, поставени върху бедрата. Затвори очи и „осъзнай“ тялото си. При вдишване си представи спокойствието, при издишване изхвърли проблемите. След три минути възстанови нормалното си дишане. Отвори очи. Прави това упражнение два пъти дневно.

Повече светлината. Слабата светлина води до умора и сезонна депресия. Стреми се да излизаш винаги щом има слънце, а вкъщи сложи навсякъде крушки от по 100 вата. Има и специални лампи, които наподобяват светлината на изгрева, и ще те  събуждат като в хубавите летни дни.

Акупунктурата има превантивно значение, защото допринася за равновесието на енергиите в тялото. След 2-3 сеанса ще се чувстваш много по-добре физически, психически и емоционално. Оптималният ефект ще постигнеш с един сеанс месечно в продължение на една година.

Ходи пеша най-редовно, дори когато времето е лошо, защото тази физическа дейност е от съществено значение за вътрешното ти  равновесие. Изследванията са показали, че ефектът от ходенето е сравним с този от някои психотерапии.

Рефлексотерапия. В продължение на 10 секунди масажирай точката, която се намира в средата на палеца – тя отговаря за мозъка. После масажирай зоната под издадената част на ходилото За по-задълбочени сеанси се обърни към професионалист рефлексолог.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *